El bon ús de les tècniques de conservació dels aliments resulta clau per evitar intoxicacions alimentàries causades per salmonel·la, l'E-coli o la listèria.
Per evitar els riscos d'una intoxicació alimentària cal conservar els productes frescos a la nevera a 4 graus per consumir en temps curt, o en congelació si volem una vida útil més llarga. En el cas de plats ja cuinats que no hem de consumir, millor congelar, però si són productes frescos, com la carn o el peix, hem de saber que congelar no destrueix els bacteris, però sí que ajuda a reduir la velocitat de creixement. Ara bé un cop descongelat, mai recongelar perquè es pot multiplicar la càrrega bacteriana.
El que tampoc hem de fer segons Amparo Gamero de la UOC, és rentar els ous per conservar-los a temperatura ambient. Millor posar-los a la nevera. Pel que fa a fruites i hortalisses, a la nevera, però sense massa fred perquè poden patir danys i només rentar-les en treure-les de la nevera per consumir.
En tot cas si un aliment fa mala olor, té una textura estranya, té zones amb gebre o toves podria indicar que s'ha alterat i que podria causar una infecció alimentària | INFORMA: Anna Bañeres