El Seafood Expo Global, la fira de productes del mar més important del continent, ha arribat a Barcelona per primer cop després de 27 anys a Brussel·les.
El Seafood Expo Global, la fira de productes del mar més important del continent, ha arribat a Barcelona per primer cop després de 27 anys a Brussel·les. Un cita per a més de 1.500 empreses que porten al recinte firal de Gran Via les novetats d'un sector que espera deixar a la ciutat un benefici de 100 milions d'euros.
Des d'avui i fins dijous empreses d'uns 80 països presenten a Fira de Barcelona tots els seus productes relacionats amb el mar, amb tendències d'innovació cada cop més centrades a portar a productes tradicionals el sabor del mar. És el cas dels espaguetis de lluç que comercialitza Pescanova o les hamburgueses de peix de la catalana familiar Barrufet.
Es tracta d'un sector que a Catalunya ocupa a 16.000 persones, i que també es treballa lluny del mar, amb l'aqüicultor. És el cas d'Organa Espirulina, una empresa ubicada a Almenar, Lleida, que és la primera en Europa en comercialitzar l'espirulina fresca, una microalga considerada superaliment que es pot consumir com si fos paté.
En la primera edició a Barcelona el Seafood Expo Global espera l'assistència de 30.000 visitants | Climent Sabater