La 'Setmana per la Prevenció de Residus' vol promoure la cultura de la reducció de residus alimentaris minimitzar l'impacte en el medi ambient i el clima
La 'Setmana per la Prevenció de Residus' és la principal campanya de conscienciació a nivell europeu sobre la necessitat de posar en pràctica les tres R: reduir, reutilitzar i reciclar. És un projecte co-finaçat pel programa 'Life Plus' de la Comissió Europea. L'objectiu és promoure la cultura de la reducció de residus per tal de minimitzar l'impacte en el medi ambient i el clima. La iniciativa se centra en el malbaratament alimentari. Segons dades de la UE, cada any, generem unes 59 tones de residus alimentaris, el que representa uns 132 quilos per habitant. La xifra contrasta amb els 37 milions de persones que no es poden permetre un apat de qualitat cada 2 dies. Per això, entitats com el 'Banc dels Aliments' són tant importants.
La propera setmana se celebrarà el 'Gran Recapte' del 'Banc dels Aliments', que busca cobrir les necessitats bàsiques de més de 230.000 persones a Catalunya. La meitat de les aportacions es destinaràn als dagnificats pels aiguats. | Informa: Mar Garcia