Comença a Barcelona un congrés mundial de referència sobre la sostenibilitat ambiental dels aliments, organitzat per l'IRTA i la UB amb mig miler d'experts
Des que es comença a produir un aliment fins que es converteix en residu o es reutilitza, fan falta energia, materials i aigua i es generen diversos tipus d'emissions. Tot plegat conforma la petjada ambiental dels aliments. Quantificar-la amb rigor requereix molts càlculs i posar-se d’acord en els criteris que s’utilitzen perquè només així es poden comparar els aliments entre ells, cosa que és clau en l’actual context de crisi climàtica i davant la perspectiva d’augment de la població mundial.
Establir aquests criteris és la feina que desenvolupen els experts en anàlisi del cicle de vida que participen a la LCA Food Conference fins al 12 de setembre. En declaracions a Ràdio 4, la presidenta del Congrés assegura que "la petjada que deixa el sistema alimentari actual no és sostenible, ni molt menys. Montse Núñez apel·la a la responsabilitat i el paper de les institucions públiques a l'hora de garantir un sistema alimentari sostenible. | Informa: Mar García