A l'estudi han participat un miler d'infants d'entre 3 i 12 anys, tan sans com amb sobrepès i obesitat, conjuntament amb les seves famílies.
Un estudi treballat per l'Hospital Sant Joan de Déu, en què han participat un miler d'infants d'entre 3 i 12 anys, tan sans com amb sobrepès i obesitat, conjuntament amb les seves famílies, demostra que una intervenció de seguiment, millora el pes i els hàbits nutricionals de la població infantil. Segons els dietistes, tot és qüestió d'oferir una guia molt visual perquè sigui fàcil seguir.
El primer pas del programa Nutriplato va ser educar sobre com ha de ser la composició del plat. Ho detalla la Dámaris Martínez, dietista de Sant Joan de Déu
Amb aquesta base i diferents receptes, un any després s'ha observat una millora del patró alimentari i més dieta mediterrània. A l'inici de l'estudi 6 de cada 10 participants tenia una dieta de molt baixa qualitat, un any després, el 53% menjava verdura dos cops al dia enfront del 32% d'inici, i el 35% menjava fruita dos cops al dia enfront del 27% que ho feien un any abans. A més tots havien augmentat el consum de llegums, fruits secs, peix, cereals i oli d'oliva verge.
Ara bé, el més destacat és la incidència en la relació pes talla i la composició corporal. Ho explica la Mireia Termes, dietista.
L'altre aspecte destacat és la conveniència de menjar en família i tot el mateix. Informa: Anna Bañeres.