Malgrat que la inflació s'ha reduït més de dos punts fins al 3,1%, l'encariment dels aliments no té aturador i frega el 15% a Catalunya.
El sucre, amb un 50%, l'oli amb un 30%, o els llegums i els cereals, amb un 20% d'augment, són els aliments que més s'han encarit l'últim mes, fins a acumular de mitjana un increment de preu que frega el 15% a Catalunya, una xifra que no veiem feia dècades segons Àngel Hermosilla, del Col·legi d'Economistes.
Els economistes demanen noves mesures per contenir el preu de la cistella de la compra, igual que l'organització de consumidors Facua. Volen un topall de preus després de comprovar que el 40% dels productes amb la reducció de l'IVA aplicada són ara més cars que abans de la mesura.
La davallada de dos punts i mig de la inflació fins al 3,1 té a veure amb un efecte estadístic, per la comparació amb el març de l'any passat quan la Guerra a Ucraïna dispara el preu de l'energia | INFORMA: Climent Sabater