Es tracta d'un projecte que aspira a tenir un gran impacte social i reduir el malbaratament de fruites i hortalisses no comercialitzables, però comestibles.
Mercabarna ha inaugurat a les seves instal·lacions un centre pioner a Espanya en aprofitament alimentari. Es tracta d'un projecte que aspira a tenir un gran impacte social i reduir el malbaratament de fruites i hortalisses no comercialitzables, però que són aptes pel consum. Aquesta iniciativa és un exemple de bio economia circular i arriba en un moment en què Mercabarna ha reduït un 69% el malbaratament alimentari en cinc anys.
"El malbaratament alimentari és una de les xacres socials que tenim", ha assegurat Montserrat Ballarín, presidenta de Mercabarna. Pretenen aconseguir que tots els productes tinguin una "segona oportunitat". El centre de reaprofitament d'aliments es diu Foodback i permetrà multiplicar per tres la quantitat de tones de producte recuperats. I el fan possible la col·laboració entre unes 600 empreses del mercat i 10 entitats socials com el Banc d'Aliments, Cáritas o Creu Roja, entre d'altres | Héctor Marín