La 34ena edició de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra presenta les darreres novetats d'un sector tradicional que no para d'innovar
Encara falten dos mesos per Nadal però ja hi ha sectors que treballen per tenir un mostrari de productes. És el cas del torró, que inevitablement passa per Agramunt, on aquest cap de setmana s'hi celebra la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra.
El certamen dedica de nou el seu pavelló als 6 torronaires amb Indicació Geogràfica Protegida Torró d'Agramunt però això no vol dir que no treballin per tirar endavant la innovació més puntera. Presenten, per exemple, el torró de xupa-xups, el de massapà de mandarina o de pernil. Els més clàssics poden endur-se múltiples varietats de torrons de praliné, ametlla, xocolata o maduixa.
L'Aula del Gust i del Vi compta amb un intens programa d’activitats per on hi passen els torronaires i diversos referents de la pastisseria i la cuina dolça, com ara el xocolater Lluc Crusellas, reconegut com a millor xocolater del món al prestigiós concurs internacional World Chocolate Masters, Rafa Delgado, cap de pastisseria de Can Jubany, Miquel Guarro, director de pastisseria de l’Escola Hoffman, o Libertad Santiago, d’Efímera Chocolates. | JOANA SENDRA