Avui ha obert les portes a Fira de Barcelona el Saló Alimentaria Hostelco, que aplega tot el sector de l'alimentació i la restauració, el més important a Catalunya. Aplega 3.000 empreses i espera fins dijous 100.000 visitants.
Destaca el sector carni. De fet, la carn i els seus derivats és el sector que ocupa més espai a l'Alimentaria. Però enguany les novetats les domina la proteïna d'origen vegetal i el seu ús per aconseguir productes més saludables. És el cas del projecte Calabizo, liderat per Edurne Cendra, un xoriç fet amb carabassa i curat com un embotit.
Un altre exemple és la tonyina del futur, fet amb cigrons, pèsols, soja i algues. O la primera cervesa verda del món feta amb olives del Pirineu de Lleida.
L'Alimentaria aplega fins dijous al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona els productes de 3.000 empreses d'una cinquantena de països i espera un impacte econòmic a la ciutat de 190 milions d'euros | Climent Sabater