Les denominacions d'origen del Penedès, la Conca de Barberà i el Montsant són de les més afectades per la sequera i preveuen pèrdues de fins al 50%.
La verema d'aquest any es preveu complicada i curta. La sequera fa que el creixement i la maduració del raïm sigui irregular i que el fruit tingui poc suc. Com el Montsant, la zona del Penedès és de les més afectades, especialment a la veritat de macabeu, típica de la zona. Francesc Olivella, de la DO del Penedès i preveu pèrdues del 50% de mitjana. Codorniu ha anunciat als viticultors del Penedès que comprarà el raïm entre un 32% i un 40% més car, precisament davant la previsió d’una verema complicada per la sequera que afecta la zona.
L'estiu calorós de l'any passat va avançar les dates de la verema que enguany tornen a ser més o menys les habituals. Ricard Sebastià, DO de la Conca de Barberà, explica que cada anyada és diferent. Els enòlegs estudien maneres per adaptar les vinyes a les condicions climàtiques extremes causades per l'escalfament global | INFORMA: Clara Ontañón