Enlaces accesibilidad
Protestes a Barcelona

Els treballadors del metro amenacen amb fer vaga l'11 de gener

  • Els treballadors del metro de Barcelona amenacen de fer vaga l'11 de gener
  • Unes 200 persones s'han manifestat a la Plaça Sant Jaume de Barcelona
  • El comitè d'empresa denúncia que la precarització del nou sistema de contractació

Por
Els treballadors del metro es manifesten a Plaça Sant Jaume

Els treballadors del metro de Barcelona s'han manifestat convocats pel Comitè d'Empresa aquest dilluns a la plaça Sant Jaume de Barcelona com a prèvia a la vaga convocada el pròxim 11 de gener, coincidint amb la tornada a l'escola. Les protestes es fan contra el canvi en el sistema per passar de personal temporal a fix. La direcció de l'empresa vol que sigui necessari fer un interinatge i un concurs de mèrits. El comitè d'empresa adverteix que si s'instaura aquest model, els 500 treballadors temporals que hi ha al suburbà eternitzaran la seva situació de temporalitat.

Els treballadors del metro de Barcelona es manifesten a la Plaça Sant Jaume

Convocatòria de vaga pel dia de la tornada a l'escola

El passat 14 de desembre, l'Assemblea General de Treballadors va decidir convocar aturades de dues hores per torn l'11 de gener. Amb les protestes volen que la direcció deixi d'aplicar l'estatut bàsic de l'empleat públic (Ebep) proposat.

Segons els treballadors, aquest sistema de contractació pretén ampliar la precarietat entre la plantilla, i lamenten que la recompensa a la seva resposta durant el confinament sigui "imposar unilateralment una contractació per augmentar la temporalitat". Assenyalen que no estan disposats al fet que la situació de companys que arriben a tenir deu anys de temporalitat s'eternitzi per la voluntat de l'actual director de personal, Carlos Jiménez, a qui acusen d'aprofitar-se de la covid-19 per "destruir la unitat de la plantilla".

TMB obert al diàleg

La presidenta de TMB, Rosa Alarcón assegura, de la seva banda que, des que es va formar la nova direcció de TMB fa un any i mig, sempre han allargat la mà als treballadors. "Amb el bus hem tancat un acord per unanimitat i hi ha molt bon clima laboral. Respecte al metro continuem amb la mà allargada i amb el diàleg", va sostenir.

Radio

anterior siguiente