En Directe a Ràdio 4
Postres fresques de nespres i maduixes amb Carme Ruscalleda
- Per a 2 racions necessitarem 4 nespres i 4 maduixes
- Les presentarem en unes copes amb la fruita, nata i unes galetes crocants
- Programa de cuina amb Carme Ruscalleda a En directe a Ràdio 4
Com cada dimecres hem conegut els productes de temporada que tenen millors preus de la mà de Elisabeth Carvajal, portaveu dels majoristes de Mercabarna i després, amb aquests productes la Carme Ruscalleda en fa propostes. Avui hem parlat de pèsols, de peix blau i d'una recepta de postres: "Postres fresques de nespres i maduixes":
Per a 2 racions :
- 4 nespres
- 40 g de sucre
- 20 ml. de suc de llimona
- 4 maduixes
- 60 g de nata muntada
- 8 fulles de menta picades fines
- 3 galetes picades a daus petits
Elaboració:
- Peleu les nespres, talleu-les a 1/8, i poseu-les en una safata apta per a microones. Amaniu-les amb el sucre i el suc de llimona, i poseu-les a coure a màxima potència del microones durant només 2 minuts. Deixeu-los refredar.
- Coleu les nespres fredes del suc que s'ha creat durant la cocció (serà com un almívar) i reserveu per una banda la fuita cuita i per l'altre el suc.
- Renteu les maduixes amb el capoll per evitar aigualir-les i talleu-les a quarts.
- Mescleu la nata muntada amb la menta picada.
- Preneu dos vasos o dues copes: al fons, repartiu-hi les nespres cuites, a sobre poseu-hi els talls de maduixa, repartiu a cada vas l'almívar reservat, poseu-hi al cim la nata muntada i al damunt de tot el picat de galeta Les postres són llestes per degustar!