Enlaces accesibilidad
En Directe a Ràdio 4

Rissoto de musclos i favetes, amb Carme Ruscalleda

Per
En Directe a Ràdio 4 - Rissoto amb musclos i favetes amb Carme Ruscalleda

RISOTTO DE MUSCLOS i FAVETES

per a 4 racions:

  • 400 g d'arròs de la varietat CARNAROLI, o ARBORIO
  • 3 quilos de musclos de roca
  • 1.500 g d'aigua mineral
  • 200 g de cava
  • 20 pistils de safrà
  • 100 g d'escalunya picada molt fina
  • 100 g de porro picat molt fi
  • 50 g de pastanaga ratllada
  • 50 g de cava
  • 20 g de mantega
  • 20 g d'oli d'oliva verge extra
  • 100 g de favetes pelades "molt petites i tendres"
  • 50 g de nata líquida
  • 50 g de formatge Parmesà ratllat

PREPARACIÓ

  1. per netejar els musclos, raspeu i estireu la fibra marina de cada musclo, renteu-los escrupolosament i reserveu-los.
  2. prepareu el brou de l'arròs, en una olla poseu-hi l'aigua mineral amb el cava i el safrà, feu arrencar el bull, tireu-hi els musclos i deixeu-ho coure només fins que els musclos s'obrin, aparteu l'olla del foc, retireu els musclos, coleu el brou i reserveu el brou colat i els musclos sense les cloves.
  3. disposeu-vos a preparar el risotto, en una cassola fonda d'uns 25 cm. de diàmetre, amb l'oli i la mantega feu-hi sofregir l'escalunya a foc lent durant 15 minuts, afegiu-hi el porro i continueu el sofregit a foc lent durant 15 minuts més, afegiu-hi la pastanaga i el cava, continueu el sofregit durant 10 minuts més. És el moment de tirar-hi l'arròs i sofregir-lo a foc lent durant 2 minuts més. Afegiu a la cassola 800 del brou preparat i calent i a foc mitjà-lent féu coure durant 11 minuts l'arròs (aneu-lo remenant i si us quedés curt de suc, afegiu-hi un xic més del brou preparat). Afegiu a la cassola les favetes, la nata i el formatge ratllat i deixeu-ho coure durant 2 minuts més (aneu-lo remenant) afegiu-hi els musclos nets de les cloves, mescleu-los amb l'arròs, afineu el punt de sal i pebre i deixeu-ho coure tot junt només 20 segons més. Aparteu la cassola del foc, deixeu-la reposar 1 minut i ja està llest el risotto per presentar-lo a taula.

Apèndix de la recepta, la mateixa tècnica podeu utilitzar-la per elaborar un risotto amb cloïsses o amb escopinyes.

Radio

anterior siguiente