En Directe a Ràdio 4
Confitura d'albergínia, amb Carme Ruscalleda
- Ens caldrà: 1 quilo d'albergínies, 600 gr. de sucre, 400 gr. d'aigua, 1/2 branca de canyella i el suc d'una llimona
- Programa de cuina amb Carme Ruscalleda a En directe a Ràdio 4
La xef Carme Ruscalleda ens dóna idees per cuinar i avui una recepta ben senzilla: "Confitura d'Albergínies"
- 1 quilo d'albergínies
L'almívar:
- 600 gr. de sucre
- 400 gr. d'aigua
- 1/2 branca de canyella (lligada per evitar que es desfaci)
La final:
- el suc d'una llimona
ELABORACIÓ:
- En una cassola adequada al volum de la confitura que us disposeu a elaborar, feu arrencar el bull a l'aigua amb el sucre, la branca de canyella i reserveu-ho.
- Renteu i talleu les albergínies amb la pell a daus de 2 x 2 cm feu-los coure preferentment al vapor durant 15 minuts. (si no disposeu d'un estri o forn de vapor, feu-lo coure amb aigua bullent durant 10 min.)
- Passeu els daus cuits pel passapuré, pel disc de forat gros i poseu el puré granulós obtingut a la cassola amb l'almívar preparat amb el sucre i l'aigua i la branca de canyella. Feu-ho coure tot junt durant 25 m. Aneu remenant la mescla de tant en tant.
- Aparteu la cassola del foc, afegiu-hi el suc de la llimona, mescleu bé i la confitura ja és llesta!