Enlaces accesibilidad
Disc Català de l'Any 2021

Entrades per a la Gala d'entrega del premi Disc Català de l'Any a Marcel i Júlia

  • Els oients de Ràdio 4 han premiat el segon treball del duet format per Marcel Lázara i Júlia Arrey
  • El premi es lliurarà el 28 de març a les 19h en una festa a l'Antiga Fàbrica Damm

Per
'En òrbita', de Marcel i Júlia, Premi Disc Català de l'Any 2021
'En òrbita', de Marcel i Júlia, Premi Disc Català de l'Any 2021

El guardó del Disc Català de l'Any 2021 a Marcel i Júlia es lliurarà en una festa-concert a l'antiga Fàbrica Damm el 28 de març a les 19h amb la presència de públic. Podeu demanar les invitacions en aquest enllaç. Caldrà INVITACIÓ i l'aforament està limitat a la capacitat de la sala. La Gala l'obrirà l'actuació del duet 'Arribar i Ploure'.

Gemma Nierga conversa amb Marcel i Júlia, Premi Disc Català de l'Any 2021 per 'En òrbita'

Gemma Nierga conversa amb Marcel i Júlia, Premi Disc Català de l'Any RTVE

Un premi històric

El premi Disc Català de l'Any de Ràdio 4 és el guardó més antic de tots els que s'atorguen en l'àmbit de la música cantada en català. Va néixer l'any 1979 de la mà de Joan Ramon Mainat al seu programa 'Cançons al vent' i en el seu palmarès hi figuren noms com Lluís Llach, Joan Manel Serrat, Quimi Portet, Sau, Gossos, Ja T'ho Diré, Antònia Font, Lax 'n' Busto i Els Amics de Les Arts.

L'última edició la va guanyar el músic Miki Núñez amb l'àlbum 'Iceberg'.

Marcel i Júlia reben la notícia en directe

El grup ha conegut que eren els guanyadors al magazine de Ràdio 4 i TVE Catalunya 'Cafè d’idees'. Joan Arenyes, director del programa 'Catalunya Exprés Magazine' i la presentadora, Gemma Nierga, han connectat amb ells per confirmar-los la notícia i donar-los l'enhorabona. El duet s'ha mostrat satisfet i agraït.

Marcel Lázara és l’excantant i compositor de Txarango i es va unir amb Júlia Arrey, la seva companya de viatge, per crear el seu primer àlbum: 'En Òrbita'.

'En Òrbita', àlbum debut de Marcel i Júlia

El projecte musical de Marcel i Júlia va començar quan van recorre el món viatjant a Brasil i l’Àfrica. Gravaven vídeos dels viatges pel seu canal de YouTube i els acompanyaven de cançons. ‘En Òrbita’ és una fusió de cultures amb temes senzills que tenen un missatge clar. Ens conviden a reflexionar sobre el canvi climàtic i sobre la sostenibilitat del model de societat actual.

Al 'Cafè d'idees', Júlia Arrey ha dit que el disc vol "remarcar l'amor per la terra i la necessitat que tenim de reconnectar amb els cicles de la vida". Per la seva banda, Joan Arenyes ha destacat la "pàtina de bon rotllo" que té 'En Òrbita' i el duet li ha recordat que no voldrien fer "la revolució sense alegria".

Punts de vista - Marcel i Júlia

Música pop i rock en català

El premi Disc Català de l’Any és el reconeixement més antic i prestigiós de la música pop i rock fet a casa nostra des del 1979. Alguns dels seus guardonats han estat Lluís Llach, Joan Manel Serrat, Quimi Portet o Quimi PortetAntònia Font

Aquesta edició, els 10 finalistes han estat: Beth, per "Origen", David Ros per 'Estimant salvatge', Ferran Palau per 'Parc', Joan Dausà per 'Ho tenim tot', La Fúmiga per 'Fotosíntesi', Marcel i Júlia per 'En Òrbita', Maria Arnal i Marcel Bages per 'Clamor', Oques Grasses per 'A tope amb la vida', Porto Bello per 'La llei universal' i Zoo per 'Llepolies'.