Enlaces accesibilidad

Ordena la teva casa amb l'organitzadora professional Clara Massons

  • Sovint tenim moltes coses que no fem servir que fan nosa i d'altres que no trobem perquè no sabem on les deixem
  • L'organitzadora professional Clara Massons ofereix consells per ordenar casa teva a 'L'estiu a Ràdio 4'

Per
Ordena la teva casa amb l'organitzadora professional Clara Massons
Armari organitzat amb calaixos.

No saps com classificar tots els documents importants que tens? Sempre et costa trobar el típex? Tens aparells electrònics que no utilitzes i no saps què fer-ne? No tens clar com endreçar les vaixelles? Vius amb algú i sempre discutiu pels espais al lavabo? En definitiva, la teva casa és un caos? L'organitzadora professional Clara Massons t'explica com organitzar la llar a 'L'estiu a Ràdio 4'.

Documents

Agafa els revisters que tinguis per casa i desa els documents en una funda de plàstic, agrupats per temes: casa i cotxe en un espai, fills en un altre, informació personal i contractes en un altre. És imprescindible evitar carpetes més voluminoses perquè són poc pràctiques. Procura optar sempre per solucions que optimitzin l'espai i que siguin fàcilment accessibles. Pots enganxar una etiqueta a l'exterior de la funda per identificar ràpidament el que cerquem.

Papereria

Bolis, llapis, plomes, colors, retoladors, aquarel·les, gomes d'esborrar, típex, cola... és recomanable endreçar-los en una capsa de cartó, preferiblement de color blanc perquè sigui més homogènia i relaxant, i a dins classificar els objectes. A dins, és preferible una safata a més capsetes petites, perquè ens estalvia moviments i, per tant, ens farà menys mandra cercar allò que busquem. A més, és important col·locar-ho tot en vertical perquè ocupa menys espai que en horitzontal i, quan posem la mà, ho podem treure de primeres.

L'organització és fonamental per trobar les coses ràpidament.

Persona ordenant les seves pertinences.

Electrònica

Pel que fa als aparells electrònics, hem de reunir-los tots, identificar quins ens serveixen i desfer-nos de tot allò que no sabem què és o que no utilitzem. Tots els objectes que decidim quedar-nos els reunim en una capsa gran i els classifiquem de la mateixa manera que els elements de papereria.

Cuina

Com en els casos anteriors, el primer que es fa a la cuina és una tria de què volem i què no, i classifiquem aquells objectes que escollim quedar-nos. Una vegada completada la primera fase, podem dividir la cuina en quatre categories: utensilis per cuinar, utensilis per menjar, els aliments i la neteja. D'acord amb això endrecem els objectes.

Lavabo

Tot el que no serveixi higiènicament o estèticament cal desterrar-ho del lavabo. Si vivim amb companys de pis o altres membres familiars és important delimitar la zona que ha d'ocupar cadascú. En cas contrari, les persones que tendeixen a sobreutilitzar els espais ens roben el lloc. Fent-ho, amb simples calaixos per diferenciar les pertinences de cadascú, garantim l'harmonia en la convivència.