Enlaces accesibilidad
Dijous 7 d'abril del 2011

TVE fa una aposta clara i ferma per a la promoció del cinema català

• La Directora de TVE Catalunya, Ana Maria Bordas, ha participat avui en la presentació de la I Mostra de Cinema Català que tindrà lloc de l'11 al 15 d'abril

• L'acte l'ha presidit el Conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell, a qui també acompanyava el promotor de la Mostra i Director de l'ICIC Fèlix Riera

Por
premsa---master-catalunya-cinema-dvc25

TVE fa una aposta clara i ferma de promoció i suport al cinema espanyol i també a la industria audiovisual catalana amb finançament i donant el millor aparador possible a les pel·lícules en el millor horari. El cinema es consolida en les emissions a La 1 i La 2, que és la columna vertebral de la nova graella i on ocupa sis espais setmanals.

La Directora de TVE Catalunya, Ana María Bordas, ha destacat el paper fonamental de difusió i promoció que fa l'empresa envers les produccions catalanes i també espanyoles. En aquest sentit, TVE dóna suport a aquesta Mostra que tindrà com a seus diferents ciutats, simultàniament de Catalunya i que projectarà 10 pel·lícules catalanes que han estat o bé èxit de taquillatge o premiades en certàmens internacionals. Títols com: "La mosquitera", "Elisa K", "Aita", "Bicicleta, cullera, poma", "Buried", "Pa negre" o "Bruc".

Bordas també ha destacat el compromís que té TVE en el foment de les llengües i ha dit que aquest compromís també inclou "el suport al talent emergent, les audiències vairades, la tasca social i la història i cultura del nostre país". Així mateix, també ha destacat l'estreta col·laboració de TVE amb TV3 "estem fent moltes co produccions amb TV3 per unir forces i aprofitar millor els recursos públics".

TVE va tancar el 2010 amb 93 projectes compromesos, 44 llargmetratges, 9 pel·lícules per televisió i 40 documentals. Gairebé un 34% d'aquests projectes són de producció catalana.

Al 2010 La 1 i La 2 han ofert 316 pel"lícules espanyoles que han estat seguides per 41 milions d'espectadors.

També s'estan fent moltes. El nostre suport s'ha incrementat en el gènere documental, on la producció a Catalunya és molt significativa i amb molt d'èxit amb exemples recents com el documental "Bicicleta, cullera, poma" recentment premiat amb un Goya.

Aquesta iniciativa de l'ICIC, amb el suport dels exhibidors, és un pas endavant important per la visualització pública de que tenim una indústria forta a Catalunya, que produeix pel·lícules, series i documentals de molta qualitat, i que compta amb el suport del públic.

RTVE

anterior siguiente