Enlaces accesibilidad
Dissabte 23 d'abril a La 1, a La 2 i a Ràdio 4

TVE Catalunya i Ràdio 4 preparen una programació especial per la Diada de Sant Jordi

  • "L'Informatiu" allarga el seu espai per informar sobre la festa del llibre des de diferents emplaçaments
  • El director i presentador del programa, Óscar López, s'entrevistarà amb els escriptors catalans Eduard Márquez, Ramón Solsona i Sergi Pàmies
  • L'emissora en català de RNE prepara un programa especial des de l'Ateneu Barcelonès amb convidats com Josep M. Castellet, pregoner d'aquest Sant Jordi, i el Conseller de Cultura, Ferran Mascarell

Por
Página 2 - Diada de Sant Jordi 20/04/2011

TVE Catalunya ha preparat una emissió especial amb motiu de la Diada de Sant Jordi. "L'Informatiu" durarà una hora amb connexions des dels punts més importants de la festa del llibre. "Página 2" emetrà un especial en català, amb entrevistes a autors catalans i recomanacions dels llibres que es poden regalar per Sant Jordi. Per la seva banda, Ràdio 4 també ha preparat una programació especial: pel matí un programa des de l'Ateneu Barcelonès amb entrevistes a escriptors i actuacions musicals, i per la tarda un especial "Catalunya Exprés". 

"L'Informatiu" farà connexions amb punts claus de Barcelona

L’edició migdia de "L'Informatiu" a les 14:00 a La 1, presentat per Joan Marcet i Núria Ramírez, durarà una hora per festejar Sant Jordi i informar als telespectadors dels actes i el desenvolupament de la Diada. Els Serveis Informatius de TVE faran un seguiment de l'ambient de la festa del llibre, dels polítics que passegin per les Rambles i de les firmes d'escriptors. A més, "L'Informatiu" mostrà la celebració de la Diada a Lleida, Tarragona i Girona.

Hi haurà connexions des de punts àlgids de la festivitat a Barcelona: Plaça Catalunya, les Rambles i la llibreria La Casa del Libro.

D'altres informacions de "L'Informatiu" seran el resum de la Festa de Lliurament del Premis "Continuarà", celebrats el dia abans a l'Hotel Casa Fuster, i una connexió amb L'Escala per conèixer com va la temporada turística.

"Página 2" emetrà una edició en català a les 11:45 a La 2

La primera parada d'Óscar López en el seu recorregut de trobades amb escriptors catalans és a Portal de l'Àngel on es troba amb Eduard Márquez amb qui parlarà del seu llibre "El darrer dia abans de demà". Al famós Molino del Paral·lel parlarà amb Ramon Solsona autor de "L'home de la maleta". I aprofitant una botiga de màquines de gimnàs Óscar López li preguntarà a Sergi Pàmies per la seva darrere publicació "La bicicleta estàtica".

A més, el President del F. C. Barcelona Sandro Rossell recomanarà alguns llibres per regalar per Sant Jordi i la campiona olímpica de natació sincronitzada Gemma Mengual comentarà quin llibre regalarà i quins llibres li agradaria rebre per Sant Jordi.

El punt divertit de la Diada de Sant Jordi vindrà amb l'ajuda dels escriptors Josep Maria Espinàs, Isabel Clara-Simó i Vicenç Villatoro que recordaran algunes anècdotes dels Sant Jordi en els que han participat. L'altre reportatge "Pop Literari" se centrarà en la relació entre les lletres de cançons i la literatura amb les entrevistes de Lluís Gavaldà d'Els Pets i David Carabén de Mishima.

El programa també donarà diverses recomanacions molt interessants per ajudar als espectadors a escollir els llibres idonis per regalar el dia de Sant Jordi.

Sant Jordi a Ràdio 4

Ràdio 4 viurà la diada de Sant Jordi al carrer, amb escriptors, floristes i ciutadans. Des de les 10:00 del matí i fins a 13:30 del migdia, emetrà un programa especial des de l'Ateneu Barcelonès, que celebra jornada de portes obertes amb motiu de Sant Jordi i posa en marxa la iniciativa "Apadrina un llibre".

La periodista Rosa Gil, conductora del programa, parlarà amb els responsables d'aquesta iniciativa i entrevistarà diversos autors, els grans protagonistes d'aquesta diada literària per excel·lència, com ara Josep M. Castellet, que ha estat el pregoner d’aquest Sant Jordi. També participarà al programa el conseller de Cultura, Ferran Mascarell.

Per amenitzar el matí, actuaran el directe Narcís Perich i la Caravana de la Bona Sort, Las Divinas o La ley de Murphy, així com el Mag Isaak.

A la tarda, des dels estudis de RNE Catalunya, Ràdio 4 emetrà una edició especial del programa "Catalunya Exprés", que condueix Joan Arenyes, amb les actuacions en directe de Nacho Tarrés (dels Gossos) i Damià Olivella, Nua, 4t 1ª i Èric Vinaixa. 

RTVE

anterior siguiente