Enlaces accesibilidad
Dimarts 13 de setembre a les 10:30

TVE Catalunya presenta la nova programació en català, marcada per la producció pròpia

  • En un esmorzar amb els periodistes, la Directora del centre, Ana Maria Bordas, ha presentat les novetats de la graella per la tardor
  • Un dels grans canvis de la nova programació és l'emissió de "59 segons" per La 1

Por
L'esmorzar amb els periodistes.
L'esmorzar amb els periodistes.

Aquest matí, TVE Catalunya ha presentat, en un esmorzar amb els mitjans de comunicació, la nova temporada de la programació en català.

En la presentació d'aquest matí la Directora de TVE Catalunya, Ana María Bordas, ha explicat les novetats de la franja de desconnexió, que aquesta nova temporada anirà de 20 a 21h: de 20 a 20:30 "L'informatiu" i de 20:30 a 21h un programa diferent cada dia de producció pròpia. Els dilluns, el programa esportiu "Sempre positius"; dimarts, l'espai cultural "Continuarà"; dimecres, l'estrena de la segona temporada de "Gent de paraula"; dijous, les rutes per Catalunya a "Racons"; i divendres, la novetat de la graella: "Moments". Bordas ha destacat que el canvi d'horari de la programació en català permetrà a "L'Informatiu" "ser una alternativa als informatius i als concursos d'aquella hora".

Una altra de les novetats que s'han explicat durant l'esmorzar ha estat l'inici de la cinquena temporada del programa "59 segons". Aquest espai de debat polític i social encapçalat per Cristina Puig, engega temporada amb un canvi d'horari en l'emissió. Si fins ara s’havia estat emetent els dimarts a la nit per La 2, ara es podrà veure cada dijous al voltant de la mitjanit per La 1. Segons la Directora de TVE Catalunya, el canvi a La 1 "significa un gran impuls pel programa i un recolzament a la programació en català". Sobre aquest canvi de canal el Director del programa Francesc Cruanyes ha explicat que "la responsabilitat és la mateixa però el nivell d'autoexigència l'hem d'elevar, hem de respondre amb uns continguts atractius a la demanda de l'audiència de La 1".

"59 Segons" que s'estrena el dijous 15 de setembre al voltant de la mitjanit, manté els seus trets d'identitat i, excepte el canvi de canal, no presenta grans diferències aquesta temporada. Tot i així, el Director d'Informatius de TVE Catalunya Pere Buhigas s'ha mostrat satisfet per mantenir aquesta estabilitat. I respecte a la tria d'analistes del programa ha afegit: "Estem contents de poder mantenir una pluralitat a nivell polític, i un equilibri de gènere, per tal que les dones també estiguin representades".

A més de tractar l'actualitat política, el programa també se centrarà en temes socials com l'ensenyament, l'educació o l'economia, i en una temporada marcada per les eleccions del 20 de novembre, hi ha la voluntat de que tots els caps de llista de les formacions catalanes amb representació al Congrés dels Diputats passin pel programa. El primer serà aquest dijous, Josep Antoni Duran i Lleida, portaveu del grup parlamentari de CIU al Congrés.

Cristina Puig, conductora de "59 segons" que repeteix per tercer any en el programa, ha agraït a TVE que confiessin en ella per moderar el programa, venint d'un periodisme més d'entreteniment. "Per a mi no només era un repte, sinó un privilegi representar la marca "59 Segons",

A l'esmorzar han participat el Conseller d'Administració de la Corporación RTVE, Josep Manuel Silva; la Directora de TVE Catalunya, Ana María Bordas; el Cap d'Informatius de TVE Catalunya, Pere Buhigas; el Director del programa "59 segons", Francesc Cruanyes; i la conductora de "59 segons", Cristina Puig.

RTVE

anterior siguiente