Enlaces accesibilidad
Diumenge 7 de desembre, a les 11:15 hores a La 2

La història del metro de Barcelona, al programa "Moments"

  • Raül Díaz ha baixat fins a l'estació del metro de la plaça Lesseps per fer la presentació

Per
Raül Díaz
Raül Díaz

"Moments", el programa de TVE Catalunya que repassa fets, històries i aspectes de la vida social i cultural de Catalunya, està dirigit i presentat per Raül Díaz, realitzat per Jordi Renú i produït per Isabel Blesa. El programa s’emet els diumenges a les 11:15 hores a La 2 de TVE.

Aquest mes de desembre el metro de Barcelona fa 90 anys. I per celebrar-ho “Moments” dedica el reportatge d’aquest diumenge a recordar la història d’aquest mitjà de transport subterrani a través d’imatges de totes les èpoques i amb la col.laboració de Ricard Oriol, Daniel Aguilar i Albert González

La primera línia del metro que es va construir unia Lesseps amb la plaça de Catalunya, l’actual línia 3. Poc després va entrar en funcionament la línia 1, que va ser molt important per la mobilitat de l’Exposició Internacional de 1929.

El reportatge també es fa ressò de l’ús dels túnels del metro com a refugi antiaeri durant la guerra civil i ho fa a través d’imatges impactants i del testimoni d’alguns supervivents. El gran creixement del metro, però, es va produir durant els anys 60, 70 i 80 del segle passat. Actualment té quilòmetres i quilòmetres de vies que uneixen per sota terra tot Barcelona i la seva àrea metropolitana.

En aquest capítol de "Moments" intervé Ricard Riol, president de l’Associació de la Promoció pel Transport Públic. També col·laboren Daniel Aguilar, autor del blog “Document Barcelona” i Albert González, autor del llibre “Els tramvies de Barcelona”.

Raül Díaz, director i presentador de “Moments”, presenta el capítol a l’estació del metro de la plaça Lesseps on hi ha un punt de connexió amb el que serà la futura línia 9 que ja és en fase de proves.

RTVE

anterior siguiente