Enlaces accesibilidad
RTVE Catalunya

RTVE Catalunya signa un conveni de col·laboració amb l'Acadèmia del Cinema Català

  • Es farà especial atenció als Premis Gaudí a través de TVE, RNE i RTVE.es
  • 38 de les nominacions als Gaudí són per films participats per RTVE

Per
Cartells dels films 'Las niñas', 'Sentiemental' i 'La boda de Rosa'
Tres de les pel·lícules participades per RTVE i nominades als Premis Gaudí

RTVE Catalunya està especialment compromesa amb el sector cinematogràfic i la seva difusió, per això signa un conveni de col·laboració amb l'Acadèmia del Cinema Català. S'estableix un acord per possibilitar la contínua cooperació entre les dues entitats al llarg de l'any.

Aquesta col·laboració s'iniciarà en els Premis Gaudí que se celebren diumenge 21 de març. L'esdeveniment es cobrirà tant des dels Serveis Informatius com de programes a través dels diferents canals de TVE, les emissores de RNE: Radio 1, Radio 5 i Ràdio 4 i RTVE.es.

Premis Gaudí: 38 nominacions entre els films participats per RTVE

El cinema participat per RTVE reuneix 38 nominacions a la XIII edició dels Premis Gaudí. Entre les cintes participades per RTVE, parteixen com a favorites 'Las niñas', de Pilar Palomero, amb tretze nominacions i 'Sentimenal', de Cesc Gay, amb vuit. La pel·lícula amb més nominacions en aquesta edició és 'La vampira de Barcelona', que n'aconsegueix 14. També compten amb nominacions i estan participades per RTVE, 'La boda de Rosa' d'Iciar Bollain, 'No matarás' de David Victori, 'Te quiero, imbécil' de Laura Mañá, 'Uno para todos' de David Ilundain i 'Baby' de Juanma Bajo Ulloa.

En l'apartat de documentals, RTVE competirà amb 'The Mystery of the Pink Flamingo' de Javier Polo i a la secció de pel·lícula per a televisió amb 'El crèdit' de Joan Riedweg i Abel Folk.

La gala se celebrarà el 21 de març a l'Auditori del Fòrum del Centre de Convencions Internacional de Barcelona.

A RTVE som cinema

RTVE participa anualment en gairebé 70 llargmetratges, documentals, tvmovies i pel·lícules d'animació, tant de directors consagrats com de joves talents i cinema d'autor. Emet, a més, gairebé el 85% del cinema espanyol que es veu a la televisió.

La Corporación dóna suport als festivals més importants del nostre país: Festival de Sant Sebastià, del que és patrocinador; Seminci de Valladolid, retransmet els Premis Goya, Forqué i Platino, i concedeix anualment els premis RNE Sant Jordi de Cinematografia. A més, va presentar a l'abril el portal especialitzat Somos cine.

RTVE

anterior siguiente