Enlaces accesibilidad
Premis Sant Jordi de Cinematografia

RTVE Catalunya emet els millors moments dels 65 Premis Sant Jordi de Cinematografia

  • 'El año del descubrimiento', dirigida per Luís López Carrasco, va ser escollida millor pel·lícula espanyola

Per
Vicky Peña amb el premi Sant Jordi a la mà
Vicky Peña va rebre el premi a la trajectòria

RTVE Catalunya emet aquest dijous un recull dels millors moments de la 65a edició dels Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia 2021, en una gala celebrada a Barcelona aquest passat dilluns. A l'acte hi van assistir els guardonats Patricia López Arnáiz, Santiago Segura i Vicky Peña.

Els Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia van reconèixer en aquesta edició 'El año del descubrimiento', dirigida per Luís López Carrasco, com a millor pel·lícula espanyola. Per la seva banda, Patricia López Arnáiz va rebre el premi a millor actriu espanyola pel seu treball a 'Ane', 'Uno para todos' i 'Ofrenda a la tormenta', les primeres participades per RTVE. Mario Casas va rebre el premi a millor actor espanyol per 'No matarás', també participada per RTVE. Ana Alarcón va entregar el premi al director de la pel·lícula, David Victori. A més, la millor òpera prima d'aquesta edició va ser 'My Mexican Bretzel', dirigida i escrita per Nuria Giménez Lorang. En l'apartat internacional, 'Corpus Christi', de Jan Komasa, va aconseguir el premi a millor pel·lícula estrangera. Antonio Saura, representant de la península Ibèrica de l'Acadèmia del cinema europeu, li va entregar el premi a Ruth Gabriel. L'actriu estrangera guanyadora va estar Mariana di Girolamo, per 'Ema', qui va enviar un vídeo molt agraïda i l'actor va ser Luca Martinelli, per 'Martin Eden'.

El Premi Rosa de Sant Jordi, atorgat per votació popular dels oients de RNE, va recaure a la pel·lícula nacional 'La boda de Rosa' d'Iciar Bollain, participada per RTVE. Jordi Sánchez li ha entregat el premi a Alicia Luna, guionista. El Premi Rosa de Sant Jordi a millor pel·lícula estrangera va estar per 'The father' de Florian Zeller. El director de RNE, Ignacio Elguero, li va entregar el premi a Adolfo Blanco, distribuïdor del film.

El guardó a la Indústria Cinematogràfica va recaure en el cineasta Santiago Segura. El jurat va reconèixer la seva llarga i intensa trajectòria en el món del cinema. L'actriu Loles León li va entregar el guardó. El jurat també va reconèixer amb el premi a la Trajectòria l'extensa carrera cinematogràfica de l'actriu Vicky Peña, que també ha destacat en el món del teatre i del doblatge. L'actriu va confessar estar molt emocionada de rebre aquest premi.

La gala de lliurament va estar presentada pels periodistes de RTVE Laura Mesa i Marc Sala. La cantant Suu, amb la cançó 'Tant de bo' i Miki Núñez, amb 'No m'ho esperava', van posar la música als diferents moments de la gala.