Enlaces accesibilidad
Premis Gaudí

'Sis dies corrents' i 'Libertad', participades per RTVE, triomfen en els Premis Gaudí de Cinematografia

  • La cinta de Neus Ballús rep el premi a la millor pel·lícula, millor direcció, protagonista masculí, actor secundari i muntatge
  • 'Libertad', de Clara Roquet, millor pel·lícula en llengua no catalana, guió, protagonista femenina i fotografia
  • Els premis de l'Acadèmia del Cinema català es van lliurar anit a Barcelona

Per
Neus Ballús ha estat guardonada amb el Premi Gaudí a la millor direcció per la pel·lícula 'Sis dies corrents'
Neus BallNeus Ballús ha estat guardonada amb el Premi Gaudí a la millor direcció per la pel·lícula 'Sis dies corrents'

'Sis dies corrents', de Neus Ballús, i 'Libertad', de Clara Roquet, van ser les grans triomfadores dels Premis Gaudí. El cinema participat per RTVE va aconseguir un total de 16 premis, que es van repartir juntament amb 'Mediterráneo', 'Chavalas', 'Tres' i la pel·lícula d'animació 'Mironins'.

Seis dias corrientes

Seis dias corrientes

'Sis dies corrents', dirigida per Neus Ballús, va aconseguir els guardons a millor pel·lícula, millor direcció, millor protagonista masculí a Mohamed Mellali, millor actor secundari a Valero Escolar i millor muntatge.

'Libertad', dirigida por Clara Roquet, va rebre el premi a la millor pel·lícula en llengua no catalana, millor guió a Clara Roquet, millor protagonista femenina a Maria Morera i millor fotografia.

Les protagonistes de 'Libertad'

Les protagonistes de 'Libertad' RTVE

'Mediterráneo', de Marcel Barrena, va aixecar quatre premis: millor direcció de producción, millor música original, millors efectes visuals, i el Premi Especial del Públic.

Cartell de 'Mediterráneo'

Cartell de 'Mediterráneo' RTVE

Els premis al cinema participat per RTVE es completen amb els premis a Ángela Cervantes com a millor actriu secundari per 'Chavalas', de Carol Colás, el premi al millor so a 'Tres', de Juanjo Giménez, i millor pel·lícula d'animació a 'Mironins', de Mikel Mas i Txesco Montalt.

RTVE

anterior siguiente