Sílvia Abril torna a 'La recepta perduda' amb els secrets del 'Cim i tomba'
- Sílvia Abril es desplaça a Tossa de Mar, una localitat marinera que conserva una extensa cuina del peix
- Diumenge, 25 de setembre, a les 00:30h a La 1 de RTVE Catalunya i a les 22:00h a RTVE Play Catalunya
'La recepta perduda' és un programa que pretén recuperar la flaire de les cuines d'antany de la mà de Sílvia Abril, alhora que fa un retrat humà dels pobles de Catalunya. S'emet els diumenges a la mitjanit a La 1.
Diumenge s'estrena la segona temporada de 'La recepta perduda', el programa de RTVE Catalunya que rescata receptes tradicionals de la cuina catalana de la mà de Sílvia Abril. En el primer capítol, visita Tossa de Mar, un poble amb llarga tradició de cuina marinera on Sílvia Abril descobreix un plat propi dels pescadors: el cim i tomba.
'La recepta perduda' arrenca temporada amb l'objectiu de recuperar aquelles receptes de la cuina tradicional catalana que s'estan perdent. El viatge d'aquesta segona temporada portarà Sílvia Abril a Tossa de Mar, Caldes de Montbui, Girona, Molins de Rei i la Barceloneta, entre altres localitats, on descobrirà les receptes del suquet de peix, el cim i tomba, i els xuixos de la mà de persones anònimes, que li compartiran els secrets culinaris. El programa és també un recorregut per la història i les vivències d'aquestes persones respecte a la cuina.
El primer episodi la portarà a la comarca de la Selva, concretament a Tossa de Mar. La localitat té una potent tradició culinària que ha sabut conservar fins als nostres dies, basada en la cuina del peix. Un dels seus plats més emblemàtics és el cim i tomba, una recepta d'origen humil que cuinaven els pescadors a bord de la barca.
Sílvia Abril explora Tossa de Mar a la recerca d'un cuiner que li ensenyi a cuinar aquest plat. Així és com coneix en Joan Navarra, que és d'una família pescadora de Tossa, i que va aprendre la recepta de la seva mare, la Montserrat, una gran cuinera.
Gràcies a l'excel·lent memòria d'en Gregori Martínez, Sílvia Abril també descobreix com l'arribada d'Ava Gardner per rodar-hi una pel·lícula va transformar un senzill poble de pescadors en un municipi apreciat per turistes d'arreu del món.