Enlaces accesibilidad
Mapes mentals

'La síndrome de l'impostor' primer capítol de 'Mapes mentals', amb Ana Boadas

  • L'espai busca respostes a diversos temes de psicologia i creixement personal de la mà d'experts i el testimoni de famosos
  • S'estrena el diumenge 15 de gener a les 14:50h a La 2
  • Tots els continguts a RTVE Play Catalunya

Per
Mapes mentals

'Mapes mentals' és un programa de RTVE Catalunya que endreçant idees i emocions vol contribuir a millorar el benestar psicològic i emocional. S'emet els diumenges a La 2.

'La síndrome de l'impostor' centra l'estrena de 'Mapes mentals', el programa sobre psicologia i creixement personal de RTVE Catalunya que busca respostes a temes que ens capfiquen a la majoria de nosaltres. De la mà de la periodista Ana Boadas, l'espai planteja preguntes sobre salut mental i en parla amb famosos afectats i amb experts.

Com podem ser feliços a la feina? Per què mengem més del compte quan sentim angoixa? Què és una relació tòxica? Com podem saber si patim depressió o el que sentim és una tristesa passatgera? Aquests són alguns dels temes de 'Mapes mentals', que també oferirà eines per dormir bé, evitar caure en l'addicció a les xarxes socials, tenir més plaer sexual o cultivar la bona sort, entre d'altres. Ana Boadas fa un viatge ple d'aprenentatges vitals en el qual, amb rigor, proximitat i molt sentit de l'humor, conversa amb els millors especialistes.

La síndrome de l'impostor

El primer capítol està dedicat a 'La síndrome de l’impostor'. Alguns estudis afirmen que set de cada 10 persones la pateixen, i se sap que afecta persones amb una gran vàlua professional que no se senten mereixedores del que han aconseguit. Ana Boadas es planteja com hi podem fer front i per què la pateixen més les dones que els homes.

L'actor David Verdaguer confessa que pateix la síndrome de l'impostor

L'actor David Verdaguer confessa que pateix la síndrome de l'impostor RTVE Catalunya

L'actor David Verdaguer exposa la seva experiència personal, mentre que la psicòloga Emma Ribas analitza la síndrome. Per la seva banda, el paleontòleg Eudald Carbonell explica com la història ha relegat la dona a un paper secundari que pot anar lligat a la major incidència de la síndrome. Per ajudar el públic a superar-la, Mercè Brey, coach i mentora, repassa alguns exercicis pràctics.

El paleontòleg Eudald Carbonell exposa els possibles orígens de la síndrome

El paleontòleg Eudald Carbonell exposa els possibles orígens de la síndrome RTVE Catalunya

RTVE

anterior siguiente