Enlaces accesibilidad
Va de verd

La sequera, reptes i solucions, aquesta setmana a 'Va de verd'

Primer capítol de la tercera temporada dedicat a la sequera, aprendrem a gestionar l'aigua per treure'n el màxim profit i comptarem també amb els millors consells dels 'molys'

Per
María Gómez és la presentadora de 'Va de verd'
María Gómez és la presentadora de 'Va de verd'

'Va de verd' és el programa de RTVE Catalunya dedicat a les plantes. Presentat per Maria Gómez i dirigit per David Ruiz, s'emet els diumenges a La 2.

'Va de verd' dedica el programa d’aquesta setmana a la sequera, i ens proposa encarar aquest problema per assegurar la supervivència dels nostres cultius i aprofitar fins l’última gota d’aigua de la nostra llar.

Per a alguns ja forma part del seu estil de vida, l’Aline Van Moerbeke i el Juan Pedro Franco, són una parella de permacultors que tenen instal·lat a casa seva un sistema integral de reutilització d’aigües residuals: SIRAR.

La María Gómez s'ha desplaçat fins a Collserola per visitar la Masia de Can Soler on hi ha trobat un hort ple de cultius i plantes resilients a la manca d’aigua.

Descobrirem a 'Va de verd' nous horitzons per encarar el dèficit hídric al sector de l’agricultura. A Lleida, l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) han posat en marxa sistemes de reg més precisos per tal d’economitzar l’aigua. A Badalona, en canvi, investigadors del Sea Water Irrigation Systems plantegen la possibilitat d’aprofitar l’aigua de mar per a regar plantes i cultius.

Algunes solucions també estan a les nostres mans. L’Iván Vázquez (@LahuertadeIván) i el Marc Miralles (@huerto_ecologico.marc), per exemple, ens explicaran dos sistemes de reg que podem començar a posar en pràctica a casa. Des de Colòmbia, Ricardo Alba, director general d’EkoGroup H20+ ens presenta un nou sistema de recollida d’aigua de la pluja.

I comptarem com és habital amb els consells dels 'Molys' per donar-nos un cop de mà. Si tenim un hort urbà en Pol Gelpí @horturbaalbalco, ens explicarà com gestionar l’aigua i evitar pèrdues, la Cesca dos Santos @cuinasaludablecesca ens ensenya, pas a pas, com fer una conserva de remolatxa agredolça, mentre que el Jesús Valera @biologus_ambientalensis, ens farà cinc cèntims sobre com buscar bolets... ara que s’apropa la temporada!

RTVE

anterior siguiente