Enlaces accesibilidad
Noms propis

L'exgovernador civil de Barcelona, Ferran Cardenal, a 'Noms propis'

Parlarà del seu llibre: 'ETA contra Catalunya. Crónica y memoria', un relat sobre els atemptats de la banda terrorista

Dissabte 7 d'octubre, a les 12:50h a La 2

Per
Ferran Cardenal, protagonista a 'Noms propis'
Ferran Cardenal, protagonista a 'Noms propis'

'Noms propis' és el programa d'entrevistes en profunditat de RTVE Catalunya. Dirigit i presentat per Anna Cler, s'emet els dissabtes a La 2.

Al 'Noms propis' d'aquesta setmana, Anna Cler conversa amb Ferran Cardenal, inspector de treball jubilat. Va ser governador civil de Barcelona, cap de seguretat dels Jocs Olímpics de Barcelona 92 i director de la Guàrdia Civil. Aquest estiu ha presentat el llibre 'ETA contra Catalunya. Crónica y memoria', un relat sobre tots els atemptats que la banda terrorista va cometre a Catalunya entre 1982 i l'any 1996.

Ferran Cardenal Alemany va néixer l'any 1945 a Barcelona, al barri de Gràcia. En un context de postguerra, en una societat tancada, amb necessitats i limitacions. Va arribar a la universitat per mantenir el seu status, com feien la major part de les famílies de classe mitjana en aquell moment, i va cursar estudis de Dret, per tradició familiar.

Ferran Cardenal, exgovernador civil de Barcelona RTVE CATALUNYA

Va obtenir plaça com a Inspector de Treball a Las Palmas de Gran Canaria. Més tard va exercir com a inspector de treball a Barcelona i es va implicar en política amb altres companys de professió. Va afiliar-se al PSC, però mai a la UGT o a CCOO, per mantenir distàncies envers la seva feina.

L’any 1974, quan Narcís Serra arriba a l’alcaldia li va oferir gestionar Transportes de Barcelona, per pacificar les empreses de transport municipal amb els primers ajuntaments democràtics.

Recentment, ha presentat el llibre 'ETA contra Catalunya. Crónica y memoria'

Recentment, ha presentat el llibre 'ETA contra Catalunya. Crónica y memoria' RTVE CATALUNYA

Coneixerem a 'Noms propis' que quan el PSOE guanya les eleccions de 1982 va ser nomenat governador civil de la província de Barcelona. Va ocupar el càrrec durant més de 10 anys, durant els quals va copresidir la Junta de Seguretat de Catalunya, va ser també president del Consell de Seguretat Urbana de Barcelona i responsable de la seguretat dels Jocs Olímpics de Barcelona.

L'any 1993 va ser nomenat director general de la Guàrdia Civil. Va ser l’època del Cas Roldán, ell va ser el seu substitut, un cas que va pesar molt en el cos policial. I a més, en aquella època hi havien molts atemptats.

RTVE

anterior siguiente