Enlaces accesibilidad
La recepta perduda

'La recepta perduda' viatja a Vilanova i la Geltrú per cuinar-hi xató

Per
La Núria ensenya a Sílvia Abril a elaborar el xató
El xató s'elabora amb ingredients senzills

'La recepta perduda' és un programa que pretén recuperar la flaire de les cuines d'antany de la mà de Sílvia Abril, alhora que fa un retrat humà dels pobles de Catalunya. S'emet els diumenges al migdia a La 2.

'La recepta perduda' s'endinsa aquesta setmana en el Carnaval de Vilanova i la Geltrú. Sílvia Abril vol descobrir la recepta d'un dels plats més simbòlics d'aquesta festa i de la ciutat: el xató.

El carnaval de Vilanova i la Geltrú és una de les festes més populars de Catalunya, per tradició i perquè hi participa tota la ciutat. Una setmana de disbauxa, sàtira i alegria, en la qual el xató té reservat un lloc especial.

Sílvia Abril coneix la Núria Valls, qui l'acompanyarà en la descoberta de la gastronomia local i, de passada, del seu carnaval i d'allò que representa més a tots els vilanovins: l'alegria de viure i les ganes de passar-ho bé!

Per acompanyar el xató, faran una truita d'espigalls, que Sílvia Abril anirà a buscar la Remei Gimeno, una pagesa jubilada enamorada de la terra. Les anxoves per al xató les hi proporciona en Fausto Navales, un pescador jubilat que coneix perfectament la tècnica de salar seitons.

Sílvia Abril conversa amb la Remei

Els espigalls del Garraf tenen denominació d'origen protegida RTVE Catalunya

I 'La recepta perduda' no marxarà de Vilanova sense que Sílvia Abril tasti la merenga de l'obrador d'en Jaume Blanch. El seu pare va ser el creador de la merengada: una guerra de merenga que se celebra des del 1972.

Els vilanovins fan guerres amb merenga

Els vilanovins fan guerres amb merenga RTVE Catalunya

RTVE

anterior siguiente