Enlaces accesibilidad
Noms propis

El meteoròleg i comunicador, Jacob Petrus, a 'Noms propis'

  • Dirigeix i presenta el programa de La 1 'Aquí la tierra'. És un apassionat del medi ambient, del Barça, la ràdio i la bicicleta
  • Dissabte 14 d'octubre, a les 12:40h a La 2
  • Tots els continguts a RTVE Play Catalunya

Per
Jacob Petrus, protagonista a 'Noms propis'
Jacob Petrus, protagonista a 'Noms propis'

'Noms propis' és el programa d'entrevistes en profunditat de RTVE Catalunya. Dirigit i presentat per Anna Cler, s'emet els dissabtes a La 2.

Al 'Noms propis' d'aquesta setmana, Anna Cler conversa amb Jacob Petrus. Meteoròleg, llicenciat en Geografia, dirigeix i presenta des de fa 14 anys, el programa de La 1, 'Aquí la tierra'. Durant la conversa descobrirem perquè li agrada tant la natura i sobre el seu interès per la comunicació. Des de fa dos anys, forma part del jurat dels 'Premis El Escarabajo Verde'.

Va estudiar Geografia i treballa als mitjans des de fa més de 20 anys

Va estudiar Geografia i treballa als mitjans des de fa més de 20 anys RTVE CATALUNYA

Nascut a Manresa, Jacob Petrus ha viscut la infància i l’adolescència a Catalunya. Va estudiar Geografia perquè no va poder accedir, per nota, a la carrera de Periodisme. De jovenet ja li agradava fer passejos per la muntanya i sortir a passejar amb la bicicleta, afició que no ha deixat mai. Ens explicarà com es va comprar la seva primera mountain bike.

Es defineix com a una persona tímida però amb tendència a fer sempre coses en públic. És un apassionat del futbol i del Barça. També de la ràdio esportiva i generalista. I aquest és precisament el mitjà on va debutar, a Ràdio Gràcia fent la informació del temps.

Jacob Petrus dirigeix i presenta 'Aquí la tierra'

Jacob Petrus dirigeix i presenta 'Aquí la tierra' RTVE CATALUNYA

Coneixerem a 'Noms propis' que un dels seus professors que va tenir durant la carrera, Javier Martín Vide, és qui li va dir que a Madrid estaven buscant homes del temps per treballar a un grup de comunicació. Es va presentar i el van contractar. Es va traslladar a treballar i viure a Madrid i va compartir pis amb gent que no coneixia de res. Allà també ha format família. Està casat i té dos fills, assegurarà que també els hi vol transmetre l’amor per la natura i l’esport.

Per a ell, Madrid és una ciutat molt acollidora. Allà s’ha quedat i ha canviat de feina diverses vegades. Va ser cap de meteoròlegs de Telemadrid fins a arribar a TVE on va formar part de l’equip de la meteo, fins que li van oferir dirigir el programa 'Aquí la tierra'.

RTVE

anterior siguiente