Enlaces accesibilidad
Noms propis

L'ex tennista Emilio Sánchez Vicario, a 'Noms propis'

  • Era un jugador molt disciplinat i va ser el número 7 del món. Actualment es dedica a formar nous campions
  • Dissabte 14 d'octubre, a les 15:00h a La 2
  • Tots els continguts a RTVE Play Catalunya

Per
Emilio Sánchez Vicario, protagonista a 'Noms propis'
Emilio Sánchez Vicario, protagonista a 'Noms propis'

'Noms propis' és el programa d'entrevistes en profunditat de RTVE Catalunya. Dirigit i presentat per Anna Cler, s'emet els dissabtes a La 2.

Al 'Noms propis' d'aquesta setmana, Anna Cler conversa amb Emilio Sánchez Vicario. Membre de la gran nissaga familiar, durant anys va ser el gran referent del tennis espanyol masculí al món i va esdevenir, també, tota una celebritat en la dimensió social de l’esport. Actualment, Emilio Sánchez Vicario viu a Florida amb la seva dona i els seus 4 fills.

Sánchez Vicario acumula 15 títols ATP en individuals i 50 en dobles

Sánchez Vicario acumula 15 títols ATP en individuals i 50 en dobles RTVE CATALUNYA

Acumula 15 títols ATP en individuals i 50 en dobles. De fet, molts el recorden per aquells partits de dobles juntament amb Sergio Casal. Amb Casal ha mantingut una gran amistat després de la retirada i fins i tot, junts, van fundar l'Acadèmia Sánchez Casal fa prop de 25 anys, el projecte d'escola de tennis ha funcionat tan bé que han copiat el model als Estats Units, des d’on han sortit campions de tennis a l'àmbit mundial. La filosofia de l’escola és crear oportunitats a la vida, a través del tennis i els estudis.

Emilio Sánchez Vicario es dedica a formar nous campions

Emilio Sánchez Vicario es dedica a formar nous campions RTVE CATALUNYA

Ens explicarà a 'Noms propis' com va ser la seva infància, coneixerem algunes anècdotes del passat i també parlarà de la família, dels seus germans i dels seus pares. També recordarà el seu pas com a capità de l’equip espanyol de la Copa Davis, quan es va guanyar el primer títol fora d’Espanya. I ens donarà la seva opinió del perquè està en crisi la Copa Davis actualment i, en concret, l’equip Espanyol. Però ens explicarà, també, la seva preocupació i interès per a la integració social a través de l’esport.

Molts deien que la seva actitud era la que el va ajudar a guanyar, no pas el seu físic. La Federació Espanyola de Tennis el va rebutjar perquè no guanyava partits. Potser per això mateix i ajudat, sobretot, per la seva mare que va educar els seus 4 fills amb molta disciplina, va acabar demostrant que servia per a la pràctica del tennis.

RTVE

anterior siguiente