Enlaces accesibilidad
La recepta perduda

'Caldereta de llagosta' a Menorca, diumenge a 'La recepta perduda'

  • Sílvia Abril visita l'illa balear, on coneix alguns dels àpats més tradicionals d'una gastronomia amb arrels molt antigues
  • Diumenge, 22 d'octubre, a les 14:20h a La 2 de RTVE Catalunya i a RTVE Play Catalunya

Por
La Matilde demana ajuda al seu home per tallar la llagosta
La caldereta és un plat senzill, que els menorquins cuinen a casa

'La recepta perduda' és un programa que pretén recuperar la flaire de les cuines d'antany de la mà de Sílvia Abril, alhora que fa un retrat humà dels pobles de Catalunya. S'emet els diumenges al migdia a La 2.

Diumenge, a 'La recepta perduda', Sílvia Abril travessa el Mediterrani per viatjar a Menorca, on descobreix l'illa més enllà de la temporada d'estiu. Per fer-ho, aprèn a cuinar el seu plat més famós: la caldereta de llagosta.

'La recepta perduda' visita aquesta setmana Menorca. L'illa és molt més que sol, platja i aigües transparents, així que Sílvia Abril es proposa descobrir una tradició gastronòmica antiga que els menorquins s'esforcen a preservar. Entre els plats menorquins, en destaca la caldereta, o caldera, com en diuen ells, que es cuina amb molts ingredients, dels quals el més conegut és la llagosta autòctona.

La seva mà dreta serà la Matilde Marquès, una ciutadellenca que ha estat testimoni dels canvis que ha experimentat l'illa en les darreres dècades. Per aconseguir la llagosta, Sílvia Abril s'adreça a la Confraria de Pescadors de Ciutadella, on coneix en David Taberner, que li proporciona dues llagostes acabades de treure de la mar.

Sílvia Abril tria la llagosta

Els pescadors de la Confraria de Ciutadella reivindiquen la qualitat de la llagosta RTVE Catalunya

Sílvia Abril no marxarà de l'illa sense conèixer un altre dels seus bens més preuats: el formatge. Ho farà a la finca de na Coloma i en Miquel de Torretrencadeta, un matrimoni que fa un tàndem perfecte: ell s'encarrega del bestiar i ella de l'elaboració artesanal dels formates de vaca i cabra.

Formatges menorquins

El formatge de Menorca té denominació d'origen protegida RTVE Catalunya

I 'La recepta perduda' sempre acaba els àpats amb unes bones postres, i estant a Menorca, Sílvia Abril les anirà a comprar a la Can Sintes, un establiment regentat pels germans Jaume i Pere Sintes, on l'estrella és el gelat elaborat amb les receptes del seu pare, que havia treballat a La Menorquina.

RTVE

anterior siguiente