La mona de Pasqua al barri de Sant Martí de Barcelona, diumenge a 'La recepta perduda'
- Sílvia Abril descobrirà en aquesta recepta tan dolça els ingredients més bàsics de la pastisseria: els ous, la farina i la creativitat
- Diumenge, 29 d'octubre, a les 14:30h a La 2 de RTVE Catalunya i a RTVE Play Catalunya
'La recepta perduda' és un programa que pretén recuperar la flaire de les cuines d'antany de la mà de Sílvia Abril, alhora que fa un retrat humà dels pobles de Catalunya. S'emet els diumenges al migdia a La 2.
Aquesta setmana, a 'La recepta perduda', Sílvia Abril s’endinsa al món de la mona de Pasqua, una de les tradicions més dolces i creatives de Catalunya que té a Barcelona el seu màxim exponent.
Barcelona destaca per ser una de les capitals mundials de la pastisseria i la xocolata creativa, per això no hi ha cap lloc millor per fer una mona de Pasqua. En aquest capítol la Sílvia Abril es posarà el repte de fer una mona com les d'abans: la de brioix i ous durs, amb l'ajuda de la Carme Comas, que dona classes de cuina i és una ferma defensora de la mona de Pasqua tradicional.
Però abans de començar la preparació, la Sílvia anirà a buscar els ingredients necessaris. Visitarà la parada 'Ous de Calaf' del Xavi Frauca, al Mercat del Ninot, per comprar els ous i saber algunes coses més d'aquest producte tan bàsic en la pastisseria. I anirà al forn del Dani Jordà, 'Panes creativos', per aconseguir la farina i el llevat i conèixer els diferents tipus de farina que hi ha.
També es passejarà entre pastisseries barcelonines i parlarà amb el rei de les mones de Pasqua, el pastisser Christian Escribà. La Sílvia l'ajudarà a preparar una Mona de xocolata i li demanarà per un element essencial de la pastisseria: la creativitat.