Enlaces accesibilidad
Noms propis

El periodista i escriptor Daniel Vázquez Sallés, a 'Noms propis'

Autor del llibre 'El príncep i la mort', on explica la pèrdua del seu fill Marc

Dissabte 4 de novembre, a les 15h a La 2

Per
Daniel Vázquez Sallés, protagonista a 'Noms propis'
Daniel Vázquez Sallés, protagonista a 'Noms propis'

'Noms propis' és el programa d'entrevistes en profunditat de RTVE Catalunya. Dirigit i presentat per Anna Cler, s'emet els dissabtes a La 2.

Al 'Noms propis' d'aquesta setmana, Anna Cler conversa amb Daniel Vázquez Sallés. Ens explicarà la traumàtica experiència de perdre un fill, de forma directa i sense embuts. El seu fill Marc va néixer amb dues malalties minoritàries (la síndrome d’Ondie i la síndrome de Hirschsprung) i va acabar morint als 10 anys de vida, a causa d’un bactèria, després de molt de temps de lluita. Però també sabrem d’on ve la seva passió per la escriptura i de la seva relació amb el seu pare, el també escriptor, Manuel Vázquez Montalbán.

Daniel Vázquez Sallés farà una revisió al seu passat per recordar com es vivia la política a casa dels seus pares. Ell és fill únic i ens explicarà que en molts moments va passar por pensant que s’endurien presos als seus pares. També recordarà els seus viatges, en família i en cotxe. El seu descobriment per les illes gregues on després de la mort del seu fill Marc, va tornar-hi per passar el dol.

Daniel Vázquez Sallés fotografiat a la terrassa d'un bar de Barcelona

Recordarà els seus viatges ambs els seus pares Manuel Vázquez Montalbán i Anna Sallés RTVE CATALUNYA

Els amics, diu que en té dos que són com germans, l’han acompanyat també en aquest procés. Un dels altres moments de la conversa ens portarà a parlar de les seves addiccions i de com ha aconseguit curar-ne. Daniel va caure en les drogues i l’alcohol i va haver de passar per un ingrés de mesos per poder curar-se. Ara, diu, que està bé i les forces per no caure de nou se les dona el seu fill Marc.

Daniel Vázquez Sallés, és autor del llibre 'El príncep i la mort'

Daniel Vázquez Sallés, és autor del llibre 'El príncep i la mort' RTVE CATALUNYA

Una de les característiques de Daniel és que parla clar. És crític amb determinades persones que han passat per la seva vida, com l’editora Carme Balcells, a qui, de totes maneres, reconeix que li deu molt. També és crític i en el llibre ho explica amb detall, amb determinats metges que diu que es creuen House. Amb el seu fill va tenir males experiències quan va ser tractat a Barcelona i no s’amaga d’explicar-ho.