Enlaces accesibilidad
La recepta perduda

Els peus de porc amb múrgola d'Osona, diumenge a 'La recepta perduda'

  • Sílvia Abril també descobrirà dos dels emblemes gastronòmics de la ciutat de Vic: la llonganissa i el pa de pessic
  • Diumenge, 5 de novembre, a les 14:20h a La 2 de RTVE Catalunya i a RTVE Play Catalunya

Per
Sílvia Abril arribarà a Vic per descobrir tots els secrets del porc, a 'La recepta perduda'
Sílvia Abril cuinarà peus de porc amb múrgola, a 'La recepta perduda'

'La recepta perduda' és un programa que pretén recuperar la flaire de les cuines d'antany de la mà de Sílvia Abril, alhora que fa un retrat humà dels pobles de Catalunya. S'emet els diumenges al migdia a La 2.

Aquesta setmana, a 'La recepta perduda', Sílvia Abril arribarà a Vic per descobrir tots els secrets del porc, un animal que és tot un símbol de la comarca, i per aprendre a cuinar els peus de porc amb múrgoles.

El porc és un dels animals més importants de la cuina catalana. Més enllà de la gastronomia, ja és tot un símbol cultural, i especialment per a Osona, que n'ha fet bandera des de fa dècades. Com que diuen que del porc se n'aprofita tot, i a Vic en són uns experts, la Sílvia els farà una visita perquè li ensenyin tots els misteris de la cuina del porc i l'elaboració d'embotits. Per això s'aproparà a la granja dels germans Pep i Quico Llach. I per conèixer una mica més sobre bolets i tòfona parlarà amb la Clara Busoms, propietària de la botiga Noir et Blanc.

Silvia Abril coneix als germans Pep i Quico Llach i aprèn tots els secrets del porc, a 'La recepta perduda'

Silvia Abril a la granja dels germans Pep i Quico Llach a 'La Recepta Perduda' RTVE Catalunya

Amb tots els ingredients comprats, aprendrà a fer uns peus de porc amb múrgoles amb l'ajuda de la Fina Campàs. També descobrirà quins són els altres dos emblemes gastronòmics de la ciutat: la llonganissa i el pa de pessic. Coneixerà a Joaquim Comella, productor de llonganissa a l'establiment Riera Ordeix i al Toni Ylla-Català, de la família pastissera que va fer la primera recepta del pa de pessic de Vic.

Sílvia Abril coversa amb Fina Campàs a 'La Recepta Perduda'

Silvia Abril i Fina Campàs, a 'La Recepta Perduda' RTVE Catalunya

RTVE

anterior siguiente