Enlaces accesibilidad
Va de verd

'Equipaments', diumenge a 'Va de verd'

  • Coneixerem les eines i maquinària per hort i jardí que més fan servir els professionals i amateurs de les plantes
  • Diumenge, 5 de novembre, a les 13:20h a La 2
  • Tots els continguts a RTVE Play Catalunya

Per
La María ens explicarà com podem tenir el millor hort
La María ens explicarà com podem tenir el millor hort

'Va de verd' és el programa de RTVE Catalunya dedicat a les plantes, l'horticultura i la jardineria. Conduït per Maria Gómez i dirigit per David Ruiz, s'emet els diumenges a La 2.

Aquesta setmana a 'Va de verd' les eines per hort i jardí són les protagonistes. Quan planegem una tasca al jardí o a l’hort, és crucial tenir l’eina justa: ho farem millor i serà menys lesiu per a les nostres plantes.

Un dels errors més freqüents quan fem front a qualsevol tasca a l’hort o al jardí és no triar l’eina adequada per fer-la. No només ens fa malgastar temps i esforç, també podem causar-li un dany irreparable a la planta o plantes que volem treballar. I no serà per manca de possibilitats, perquè d’eines n’hi ha un munt. N’hi ha prou amb fer un cop d’ull al catàleg de qualsevol empresa especialitzada.

Pablo Lodeiro, comercial de Bellota, ensenyarà a la María Gómez, que hi ha una eina o un estri per a cada feina, per a cada tipus de planta, o fins i tot per cada tipus de terra. I ho fa des de Tortosa, a la comarca del Baix Ebre. Impressionada per totes les possibilitats, ella mutarà en hostessa d’un nou concurs televisiu que hem anomenat 'L’eina justa'.

Ens desplaçarem a l’Anoia per parlar amb l’Adrià Solé, un pagès jove i compromès amb l’entorn fins al punt de treballar amb eines no contaminants, que en el fons venen a ser actualitzacions de les eines més tradicionals, les de tota la vida, però millorades per a reduir l’esforç de qui les fa servir.

Comptem a 'Va de verd' amb els experts del programa, els 'molys', en Martí, de @gardencort ens ensenya què són els anomenats 'arbres xupaxups', i com fer-ne un. Amb en Moisès, de @moiplants aprendrem a fer un tutor per a les plantes que ho necessitin, i amb la Natàlia de @naturmentallers, un tònic pels cabells amb plantes. Finalment la Yolanda de @regaber ens ensenya una eina de nova implantació però que cada dia es revela més important: les aplicacions pels mòbils i tauletes que ens ajuden a identificar les plantes i ens diuen com cuidar-les millor.

RTVE

anterior siguiente