Sípia amb pèsols al Maresme, diumenge a 'La recepta perduda'
- Sílvia Abril també descobrirà el cultiu dels pèsols i de les maduixes i la llarga tradició del vi d'Alella
- El programa tindrà una convidada d'excepció: la xef Carme Ruscalleda
- Diumenge, 12 de novembre, a les 14:20h a La 2 de RTVE Catalunya i a RTVE Play Catalunya
'La recepta perduda' és un programa que pretén recuperar la flaire de les cuines d'antany de la mà de Sílvia Abril, alhora que fa un retrat humà dels pobles de Catalunya. S'emet els diumenges al migdia a La 2.
Aquesta setmana, a 'La recepta perduda', Sílvia Abril visita Mataró per aprendre com es fa la recepta més famosa de la ciutat, la sípia amb pèsols. El programa també comptarà amb la xef Carme Ruscalleda per endinsar-nos en la gastronomia del Maresme.
El Maresme és una comarca amb el cor dividit entre el mar i la muntanya, dos mons que es troben en el plat més emblemàtic de la seva capital, la sípia amb pèsols i patates, un àpat que reuneix el millor de l'agricultura i la pesca maresmenques. Per conèixer els seus ingredients i saber com s'elabora comptarà amb l'ajuda del Dídac Serrat.
En el seu recorregut pel Maresme, la Sílvia descobrirà, amb el Pol Dunyó, com es cultiven pèsols en un camp on encara es llaura amb cavalls i coneixerà la llarga tradició del vi d’Alella, amb el Toni i la Teresa Cerdà del celler Bouquet d'Alella. A més, la Sílvia, acompanyada de la seva mare l'Anna Abril, aprendrà els secrets per ser una bona peixatera al mercat més famós de Mataró, de la mà del peixater Lauri Cuenca.
I per endolcir aquesta recepta no hi faltaran les maduixes, un dels cultius per excel·lència del Maresme.