Enlaces accesibilidad
Premis Ondas

'LateXou amb Marc Giró', de RTVE Catalunya, recull el Premi Ondas a millor programa de proximitat en una gala que premia la informació de qualitat i l'entreteniment de RTVE

  • 'Informe Semanal', els presentadors Silvia Intxaurrondo i Carlos del Amor, Radio Clásica i el Benidorm Fest recullen el seus guardons
  • Marc Giró protagonitza els moments més divertits de la gala en la qual ha estat premiat el programa 'LateXou'
  • Ana Blanco parla en nom de l'equip d''Informe Semanal', que recentment ha celebrat 50 anys d'història, "un programa pioner, que continua sent un referent"
  • Carlos del Amor i Silvia Intxaurrondo agraeixen el treball en equip i les oportunitats de la radiotelevisió pública
  • El públic aplaudeix la menció especial del jurat en la categoria de música pel Benidorm Fest
  • Carlos Sandúa i Sergio Pagán reivindiquen "l'oasi musical i radiofònic de Radio Clásica", Ondas a la trajectòria radiofònica o labor professional

Per
Late Xou amb Marc Giró Premi Ondas 2023!

RTVE Catalunya ha recollit el seu primer Premi Ondas pel programa 'Late Xou amb Marc Giró', una aposta per l'entreteniment en un format clàssic, presentat pel carismàtic Giró. En la seva 70a edició, els Ondas han reconegut el talent de RTVE amb cinc guardons més. 'Informe Semanal', els periodistes Carlos del Amor i Silvia Intxaurrondo, el Benidorm Fest 2023 i Radio Clásica, han recollit els seus guardons en una gala celebrada en el Gran Teatre del Liceu de Barcelona.

La informació de qualitat, l'entreteniment, especialment el musical, de RTVE han estat reconeguts en la 70a edició dels Premis Ondas, que aquest 2023 han aconseguit la xifra més alta de participants. Els premis es van lliurar ahir a la nit a Barcelona, en una gala presentada per Aimar Bretos i Nerea Pérez de les Heras, amenitzada per les actuacions d'Arde Bogotà, Coque Malla i l'eurovisiva Blanca Paloma.

'LateXou amb Marc Giró', de RTVE Catalunya, millor contingut de proximitat

L'aposta pel late night de RTVE Catalunya, 'LateXou amb Marc Giró', ha recollit el premi a millor contingut de proximitat. Marc Giró s'ha mostrat eufòric en recollir el premi i ha despertat els somriures del públic: "Em sento Nabucodonosor. Ens hi tornarem a presentar l'any vinent perquè m'ho he passat bomba", ha fet broma. Esteve Crespo, director de RTVE Catalunya, ha agraït el premi al jurat i "a en Marc i en Santi, que no van tenir por de recuperar un format clàssic, el late de tota la vida, i saber sorprendre'n". Crespo ha volgut reivindicar "el talent i els grans professionals que tenim a la televisió pública que fem des de Sant Cugat. Esperem que el programa continuï sent sexi i no perdi l'humor punxant". Laura Folguera, directora de Producció de Programes de RTVE Catalunya, ha agraït "a en Marc i en Santi, que van confiar en nosaltres per fer aquest programa meravellós, a tot l'equip, a l'Oriol Nolis, que va creure en el projecte, i al jurat, que ha demostrat que quan al talent se li donen oportunitats, temps i confiança, passen coses fantàstiques."

Marc  Giró, Santi Villas i Laura Folguera a sobre de l'escenari del Liceu i Esteve Crespo agraïnt el premi

Marc Giró, Esteve Crespo, Santi Villas i Laura Folguera recullen el premi pel 'Late Xou' rtve catalunya

Sis guardons per a RTVE

El periodista dels Serveis Informatius de TVE Carlos del Amor, especialitzat en cultura i cinema, ha recollit l'Ondas agraint a RTVE que "m'hagi donat una família literalment." Del Amor, que ha dedicat el premi a la seva mare i als seus germans, a tota la tele, especialment a "la redacció d'Informatius de TVE, que fan els millors telediaris d'aquest país i a dos directors d'Informatius que van confiar en mi: Fran Llorente, que em va donar la primera oportunitat, i Pep Vilar, que cada vegada eixampla més les finestres perquè es coli la cultura a través de La 1". Carlos del Amor ha volgut acabar demanant als programadors "que apostin per la cultura, que obrin finestres a la cultura."

Carlos del Amor agraeixrecollint el Premi Ondas

Carlos del Amor agraeix el Premi Ondas a millor presentador RTVE Catalunya

'Informe Semanal', el programa més veterà de la televisió nacionalprograma més veterà de la televisió nacional, ha recollit el Premi Ondas al millor programa d'actualitat o cobertura especial l'any que ha celebrat el seu cinquantè aniversari. La seva actual presentadora, Ana Blanco, ha agraït el premi en nom de tot l'equip, a un programa "que va ser pioner i ha anat guanyant i consolidant-se". Blanco ha tingut un record "per als que s'han quedat en el camí, els qui el van engegar, per a tots ells va aquest premi, i també per a les persones que cada setmana contribueixen perquè puguem fer i oferir un nou 'Informe Semanal'."

Pep Vila, Ana Blanco, Irene Vaquerizo, Alicia Gómez i Pablo Ramírez al Gran Teatre del Liceu de Barcelona, recollint el Premi Ondas al millor programa d'actualitat

Pep Vila, Ana Blanco, Irene Vaquerizo, Alicia Gómez i Pablo Ramírez recullen el Premi Ondas pel programa 'Informe Semanal' RTVE Catalunya

Per la seva part, el director de continguts informatius de RTVE, Josep Vilar, ha volgut referir-se a tots els premiats per la seva labor en la radiotelevisió pública espanyola, que ha qualificat d'"impecable". "Fem telediaris honestos, que pretenen assumir riscos, amb una redacció potent, més enllà dels noms propis". "Context, anàlisis, feina en equip: redactors, realitzadors, productors, reporters gràfics: la potència de la pública".

El Benidorm Fest 2023, el certamen organitzat per RTVE per a triar la representació d'Espanya a Eurovisió, ha rebut la menció especial del jurat en la categoria de música amb un llarg aplaudiment de tots els assistents a la gala.

César Vallejo i María Eizaguirre, al photocall dels Premis Ondas 2023

César Vallejo i María Eizaguirre, del Benidorm Fest, al photocall dels Premis Ondas 2023 RTVE Catalunya

Silvia Intxaurrondo, ha recollit el premi a la millor presentadora. "Vull donar les gràcies a tots i cadascun dels treballadors de Radiotelevisió Espanyola, molt especialment a l'equip de 'La Hora de La 1'Intxaurrondo ha volgut donar un consell als periodistes que estan començant: "Que mai, mai, mai tingueu por".

Silvia Intxaurrondo amb el Premi Ondas a la mà

Silvia Intxaurrondo recull el Premi Ondas a la millor presentadora RTVE Catalunya

Radio Clásica, l'emissora de Ràdio Nacional d'Espanya especialitzada en música clàssica, ha recollit el premi a la millor trajectòria o labor professional en ràdio. El seu director, Carlos Sandúa, ho ha agraït emocionat en nom de tots els companys de "la gran família de Radio Clásica, els que la tirem endavant perquè sigui un referent en la cultura musical d'aquest país" i l'ha "dedicat a les nostres famílies, als nostres oients i els músics". Sandúa n'ha destacat "el rigor, el respecte i l'amor pel que fem, cap a la música i la cultura en general". Per la seva part, Sergio Pagán, director i presentador de 'Música antigua', n'ha destacat l'"esperit de servei públic, capaç de portar la música arreu fins en els moments més durs."

Carlos Sandúa i Sergio Pagán recullen el Premi Ondas a Radio Clásica

Carlos Sandúa i Sergio Pagán recullen el Premi Ondas a Radio Clásica RTVE Catalunya

RTVE

anterior siguiente