Enlaces accesibilidad
La recepta perduda

'La recepta perduda' visita la vall de Camprodon per aprendre a cuinar un bon 'Fricandó de vedella'

Per
Sílvia Abril en bicicleta
Sílvia Abril recorre la vall de Camprodon per trobar els ingredients del fricandó

'La recepta perduda' és un programa que pretén recuperar la flaire de les cuines d'antany de la mà de Sílvia Abril, alhora que fa un retrat humà dels pobles de Catalunya. S'emet els diumenges al migdia a La 2.

Diumenge 'La recepta perduda' visita la Vall de Camprodon. Sílvia Abril s'hi desplaça per aprendre a cuinar un bon fricandó amb vedella rosada.

'La recepta perduda' viatja aquesta setmana a la Vall d Camprodon, al Ripollès, terra de pas i d'acollida. Ho fa transitant per alguns dels camins de transhumància que continuen carregats de memòries de l'exili provocat per la Guerra Civil i d'històries dels maquis. Sílvia Abril coneix Lluís Bassaganya, responsable del Museu de la Retirada, a Cal Marquès, i que arreplega tot d'objectes de l'època.

Sílvia Abril brindant abans de tastar el fricandó de vedella

El fricandó de vedella és un plat tradicional que trobem a totes les llars catalanes RTVE Catalunya

Per fer el fricandó, Sílvia Abril haurà de pujar fins a Espinavell, on coneix l'Eva Martínez que, tot i ser de Barcelona, és una enamorada de la vall. Amb ella cuinarà el fricandó, però primer haurà d'aconseguir-ne els ingredients.

La carn de vedella l'anirà a buscar a Can Pastoret, a Molló, de la ramaderia de Guillem Pastoret, on tenen vedella rosada del Pirineu. Per als moixernons, en canvi, haurà d'anar al Mas la Folcrà, a Sant Joan de les Abadesses, on en Joan Massó i l'Elena de Arana tenen un coliving i hi fan bolets confitats i deshidratats.

I com que a 'La recepta perduda' els àpats sempre acaben amb un dolç, Sílvia Abril coneix la Mimí, que treballa a Galetes Birba, i també visita la Pastisseria Pujol, on en Josep Palau, de 85 anys, explica com va aprendre a fer dolços fent d'aprenent a Barcelona amb només 18 anys.

RTVE

anterior siguiente