L'oncòloga, Enriqueta Felip Font, a 'Noms propis'
- Apassionada en la recerca i la investigació del càncer de pulmó, li molesta veure als joves fumant i sense pensar en els riscos del futur
- Dissabte 25 de novembre, a les 15h a La 2
- Tots els continguts a RTVE Play Catalunya
'Noms propis' és el programa d'entrevistes en profunditat de RTVE Catalunya. Dirigit i presentat per Anna Cler, s'emet els dissabtes a La 2.
Al 'Noms propis' d'aquesta setmana, Anna Cler conversa amb Enriqueta Felip Font, per parlar de la seva visió optimista sobre el que han significat els avenços dels darrers anys en el camp de la medicina i sobretot, del càncer i els tumors.
Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), també és doctorat en Oncologia Mèdica. Actualment, és la Cap de secció del servei d'Oncologia de l'Hospital Vall d'Hebron i també investigadora del grup de tumors toràcics del Grup d'Immunoteràpia i Immunologia de Tumors depenent del Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO). De 2021 fins al passat setembre ha presidit la Sociedad Española de Oncologia Mèdica (ESMO).
Enriqueta Felip sempre ha volgut ser metgessa. Encara que quan va començar els seus estudis, l'oncologia tenia poca presència a la universitat, tot i que ja l'interessava molt, i especialment, investigar i fer recerca. Explicarà com ha avançat la prevenció i la curació d'aquesta malaltia.
També donarà dades sobre el càncer de pulmó, la seva especialitat. El 80% dels casos s'originen per culpa del tabac. Per això demana, més campanyes per erradicar el consum. No li agrada veure als joves que consumeixen sense pensar en els riscos del futur.
Enriqueta Felip va formar part de l'equip de Josep Baselga a qui va conèixer als Estats Units. També recordarà la seva figura i la feina que van poder fer junts. Ha treballat molt en l'àmbit de la immunoteràpia, que és cada vegada més rellevant per als tractaments, igual que el tracte directe amb el pacient.
Ha escrit més de 300 articles científics. Durant la seva carrera ha rebut diversos reconeixements per la seva feina vinculada amb la innovació, investigació i estudis sobre el càncer. I ha format part de diferents iniciatives d'organitzacions científiques com la Junta Directiva de l'Associació Internacional per l'Estudi del Càncer de Pulmó (IASLC) o el Comitè Científic Assessor de l'Institut d'Investigació i Innovació Parc Taulí.