Enlaces accesibilidad
La recepta perduda

'La recepta perduda' descobreix l'escudella al barri de Gràcia de Barcelona

  • Sílvia Abril visita Gràcia, bressol de la rumba catalana, i coneix com hi viu la comunitat gitana, molt arrelada al barri
  • Diumenge, 3 de desembre, a les 14:15h a La 2 de RTVE Catalunya i a RTVE Play Catalunya

Per
Sílvia Abril presenta 'La recepta perduda'
Sílvia Abril a la plaça del Raspall

'La recepta perduda' és un programa que pretén recuperar la flaire de les cuines d'antany de la mà de Sílvia Abril, alhora que fa un retrat humà dels pobles de Catalunya. S'emet els diumenges al migdia a La 2.

Diumenge 'La recepta perduda' visita el barri de Gràcia de Barcelona. Sílvia Abril hi va per aprendre a fer l'escudella amb la comunitat gitana del barri.

L’escudella catalana és sinònim de família, tradició i bons moments compartits al voltant d’una taula. En aquest capítol de 'La recepta perduda', Sílvia Abril l'aprendrà a cuinar amb una família gitana del barri de Gràcia de Barcelona, i és que aquest plat és un dels més representatius de la cuina dels gitanos catalans.

La pilota i els galets són els elements més característics de l'escudella

La pilota i els galets són els elements més característics de l'escudella RTVE Catalunya

Sílvia Abril coneix la Tata, tota una institució entre els gitanos de Gràcia. Regenta un negoci al barri amb la seva filla Sara, que serà les encarregades de cuinar amb ella.

Per aconseguir els ingredients de l'escudella, Sílvia Abril visitarà els mercats de l'Abaceria i de la Llibertat, on comprarà les verdures i els cigrons. Els galets els aconseguirà de la botiga d'en Josep Ventura, que va deixar la seva vida per obrir un obrador de pasta fresca, on elabora galets.

Hi ha qui diu que el més important de l'escudella és la pilota. L'aconseguirà a la carnisseria centenària Lack. L'Ernest, tercera generació, va aprendre a fer-ne de petit.

Als àpats de la comunitat gitana no hi pot faltar la rumba

Als àpats de la comunitat gitana no hi pot faltar la rumba RTVE Catalunya

I, com a tots els grans àpats que fan els gitanos, no hi faltarà la rumba!

RTVE

anterior siguiente