Enlaces accesibilidad
Noms propis

La professora d'islam, Dolors Bramon, aquesta setmana a 'Noms propis'

Defensa la seva independència i insisteix que no pretén ni defensar l’islam ni combatre’l

Dissabte 23 de desembre, a les 15:05h a La 2 de RTVE Catalunya

Per
Instantànea amb Dolors Bramon, explicarà quan li va arribar el seu interès per l'estudi de l'islam
Dolors Bramon, explicarà quan li va arribar el seu interès per l'estudi de l'islam

'Noms propis' és el programa d'entrevistes en profunditat de RTVE Catalunya. Dirigit i presentat per Anna Cler, s'emet els dissabtes a La 2.

Aquesta setmana a 'Noms propis', Anna Cler conversa amb Dolors Bramon. Durant la conversa intentarem trencar tòpics respecte a l'islam. Ella, en tot moment, el defensa. Es tracta, diu, d’explicar, descriure i comprendre.

Coneixerem els seus orígens a Banyoles, el seu pas per un internat, el seu interès per la cultura i el cinema des de ben petita o el seu pas per la universitat, la seva relació i el seu casament amb el polític Ernest Lluch o el naixement de les seves tres filles. També explicarà com el fet de ser mare no li va canviar la seva percepció professional, i veurem com va combinar des de sempre la seva feina amb la seva vida familiar, encara que no sempre li va resultar fàcil.

Dolors Bramon, explicarà quan li va arribar el seu interès per l'estudi de l'islam

Dolors Bramon, explicarà quan li va arribar el seu interès per l'estudi de l'islam RTVE CATALUNYA

Dolors Bramon ens explicarà a 'Noms propis', quan li va arribar el seu interès per l’estudi de l’islam. Havia fet el PREU de ciències i primer d’Econòmiques i no li va agradar. Aleshores va cursar estudis de Filosofia i Lletres. A partir d’aquí es va posar a estudiar àrab. A tercer curs va triar Filologia Semítica.

Instantànea on veiem a Dolors Bramon a la seva biblioteca, que és la protagonista a 'Noms propis'

Dolors Bramon, protagonista a 'Noms propis' RTVE CATALUNYA

Ens aclarirà també que hi ha denominacions totalment incorrectes i que fem servir habitualment. Termes com l’Espanya musulmana, veurem quan és correcte utilitzar la paraula musulmà o quan no. O sabrem què diu l’Alcorà sobre el paper de les dones o el consum d’alcohol.