Enlaces accesibilidad
Noms propis

La directora de cinema, Laura Ferrés, a 'Noms propis'

  • És la primera dona en aconseguir l’Espiga d’Or de la Seminci i ho ha fet sense massa pressupost i amb actors no professionals
  • Dissabte, 20 de gener, a les 15:00h a La 2
  • Tots els nostres continguts a RTVE Play Catalunya

Per
La directora de cinema Laura Ferrés posa davant d'un arbre
Laura Ferrés és la protagonista de 'Noms propis' d'aquesta setmana RTVE CATALUNYA

'Noms propis' és el programa d'entrevistes en profunditat de RTVE Catalunya. Dirigit i presentat per Anna Cler, s'emet els dissabtes a La 2.

Aquesta setmana a 'Noms propis', Anna Cler parlarà amb la directora de cinema i guionista Laura Ferrés. Va debutar amb el curtmetratge 'Desheredados', guanyador d'un premi Goya, un Gaudí i guardonat també al festival de Cannes. Després del seu primer curtmetratge, s'ha estrenat amb el llargmetratge 'La imatge permanent'.

Laura Ferrés ha viscut al Prat de Llobregat. Li agrada recordar que ve de família humil i que ha tingut la sort, malgrat tot, d’haver pogut estudiar direcció de cinema a l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya, ESCAC.

Instantànea amb la directora de cinema Laura Ferrés davant d'una porta d'església

Laura Ferrés va cursar estudis a l'Escac RTVE CATALUNYA

A les seves obres, sempre explora aquesta idea dels orígens i la classe social. Al seu curtmetratge intervé el seu pare perquè explica una història viscuda per ell. També apareix a la seva primera pel·lícula. Per rodar 'La imatge permanent' ha comptat amb actors i actrius no professionals.

L’èxit li ha arribat molt d’hora però no es confia i afirma que sempre treballa de forma molt esforçada i ho continuarà fent.

Parla molt de les dificultats per fer-se un lloc en el món del cinema, per la classe social a la que pertanys i no pel gènere, pel fet de ser dona. A ella ja li ha passat que ha de treballar en altres feines per poder-se mantenir. Així ens explicarà el seu pas pel món de la publicitat, per exemple. També dona classes a la universitat i ara està centrada en fer visible un problema social que és la depressió, una malaltia que ha patit i de la que, segons ella, no és fàcil curar-se.

RTVE

anterior siguiente