El pintor i il·lustrador Perico Pastor, aquesta setmana a 'Noms propis'
- Ha col·laborat en mitjans tan importants com el 'New York Times' o la revista 'Vogue' i ha il·lustrat la bíblia
- Dissabte, 24 de febrer, a les 15 h a La 2
- Tots els nostres continguts a RTVE Play Catalunya
'Noms propis' és el programa d'entrevistes en profunditat de RTVE Catalunya. Dirigit i presentat per Anna Cler, s'emet els dissabtes a La 2.
Aquesta setmana a 'Noms propis', Anna Cler parlarà amb el pintor i il·lustrador, Perico Pastor. Nascut a la Seu d’Urgell, ha viscut més d’una dècada a Nova York i ha col·laborat en publicacions tan importants com el 'New York Times' o la revista 'Vogue'. Fa poc més de tres anys va passar per una experiència que li va fer canviar, i és que va patir un infart i va estar cinc setmanes en coma.
De jove va venir a estudiar a Barcelona, al Liceu francès. Assegura que la cultura francesa li ha influït molt. Era la llengua que parlava amb la seva mare que era suïssa.
Com que no tenia molt clar què volia estudiar, va demanar un préstec a la família i va anar a viure a Nova York. Explicarà a 'Noms propis', que va tenir diferents feines fins que va començar a publicar il·lustracions a mitjans destacats com el 'New York Times' o la revista 'Vogue'.
Durant aquests anys va pintar per tal de disposar un bon portafoli per mostrar als galeristes. Va exposar a Lleida, Nova York i Barcelona en poc temps. Les obres van tenir gran acceptació i va vendre molts quadres. Poc a poc va poder anar vivint de la pintura i el 1989 es va instal·lar a Barcelona.
Durant la conversa, Perico Pastor també explicarà com li va arribar l’encàrrec d’il·lustrar la bíblia, obra que gairebé coneix de memòria. Diu que malgrat la seva passió per la pintura i l’èxit que ha tingut, el més important que ha fet a la vida és tenir els seus quatre fills.
Fora de l’àmbit professional també ens explicarà que al novembre de l’any 2020 va tenir una mena de desmai i es va despertar sis setmanes més tard a l’UCI de l'hospital de Sant Pau. Va tenir un infart total. A partir d’aquest moment li va canviar la perspectiva de la vida.