Enlaces accesibilidad
Aquí parlem

El periodista i escriptor Andreu Claret, aquesta setmana a 'Aquí parlem'

  • Lluís Falgàs parlarà amb Claret de la guerra a Palestina i les conseqüències de l'aprovació de la Llei d'amnistia
  • Dissabte, 1 de juny, a les 20:30h al Canal 24horas i a RTVE Play Catalunya

Per
Lluís Falgàs i Andreu Claret al plató d''Aquí parlem'
Lluís Falgàs entrevista Andreu Claret, a 'Aquí parlem' RTVE Catalunya

'Aquí parlem', dirigit i presentat per Lluís Falgàs, analitza l'actualitat parlamentària. El programa es torna a emetre el diumenge a les 19:30h al Canal 24horas.

Aquesta setmana, Lluís Falgàs, director i presentador d''Aquí parlem', entrevista el periodista i escriptor Andreu Claret. El programa també analitza l'actualitat política de la setmana.

Andreu Claret s'asseu aquesta setmana al plató d''Aquí parlem'. Nascut a França en el si d'una família exiliada, Andreu Claret va tornar a Catalunya, on va cursar els estudis universitaris. Compromès amb les seves idees, va participar activament en la lluita contra el franquisme, com a membre del PSUC i com a periodista. La professió el va portar, com a delegat de l'Agència EFE, a l'Àfrica subsahariana i l'Amèrica central. Va prendre el relleu de Baltasar Porcel al capdavant de l'Institut Europeu de la Mediterrània. Va dirigir la Fundació Anna Lindh, depenent de la Unió per la Mediterrània, una institució que agrupa 42 països de la conca mediterrània i que, des de la seva seu a Alexandria, té com a objectiu el diàleg intercultural. Com a escriptor, ha publicat una trilogia de novel·les sobre la Guerra Civil a Catalunya i, recentment 'París érem nosaltres', una novel·la històrica que transmet el patiment dels exiliats basada en l'experiència del seu pare, que li va valer el Premi Ramon Llull 2023.

Andreu Claret, a 'Aquí parlem'

Andreu Claret, en un moment de l'entrevista a 'Aquí parlem'

Lluís Falgàs parlarà amb Andreu Claret del genocidi palestí i de com la política internacional, i especialment el parlament que sorgirà de les eleccions europees de la setmana vinent, pot aportar solucions als conflictes a l'Orient mitjà. També li preguntarà si considera que la recentment aprovada Llei d'amnistia marcarà un punt d'inflexió en les ambicions independentistes. Tot plegat, mentre a Catalunya continuen les discretíssimes negociacions per elegir els membres de la mesa del Parlament el pròxim 10 de juny. 

RTVE

anterior siguiente