Enlaces accesibilidad

RTVE Catalunya acull la segona jornada dels xats Casa RTVE Play

  • A la primera xerrada han participat els periodistes Sònia Urbano, Oriol Nolis i Aina Galduf
  • Al segon col·loqui han intervingut les presentadores Tània Sarrias i Danae Boronat

Per
Xats Casa RTVE Play - Oriol Nolis, Aina Galduf i Sonia Urbano

RTVE ha realitzat avui la segona jornada dels xats de l'espai Casa RTVE Play, que fins demà dissabte es pot visitar a Casa Seat de Barcelona. La xerrada ha estat conduïda per la subdirectora d'Estratègia, Comunicació i Igualtat de RTVE Catalunya, Montse Tejera. Aquesta tarda, han participat la subdirectora d'Informatius de RNE Catalunya, Sònia Urbano; el presentador de 'Documaster' i codirector de 'Codi 6', Oriol Nolis; l'editora i presentadora de 'L'Informatiu', Aina Galduf; la presentadora dels programes 'Culturas 2' i 'Punts de vista', Tània Sarrias, i la presentadora de 'L'Altaveu', Danae Boronat.

A la primera conversa entre Sònia Urbano, Oriol Nolis i Aina Galduf, han parlat dels continguts que podem trobar a RTVE Play i a RTVE Audio, d'alguna anècdota de la seva feina i sobre quins són per a ells, els millors programes o espais informatius de la plataforma.

El codirector de 'Codi 6' i 'Código 6' Oriol Nolis, ha parlat d'aquest nou pòdcast bilingüe on s'expliquen i es reconstrueixen casos de persones desaparegudes. Nolis ha detallat que per elaborar el programa conversen amb persones que van participar en cada cas: periodistes, investigadors i familiars de les persones desaparegudes. 'Codi 6' està dirigit i presentat per Oriol Nolis i Marta Català, i s'estrena el pròxim dimarts 4 de juny a Ràdio 4 i RTVE Audio.

De l'Arxiu de RTVE Play, Nolis ha recomanat el programa 'Imprescindibles' dedicat a Nino Bravo i a l'arquitecte Ricardo Bofill. Així com l'entrevista de 'Terenci a la fresca' al president Jordi Pujol.

La subdirectora d'Informatius de RNE Catalunya, Sònia Urbano, ha parlat de les dues cites informatives més importants dels propers dies: les eleccions al Parlament Europeu i la investidura del nou president de la Generalitat de Catalunya. També ha destacat que gràcies a la plataforma, tant la televisió com la ràdio, ofereixen contingut extra que d'altra manera no hi cabria a les graelles. A més, ha recordat de forma especial la primera retransmissió d'Eurovisió en català, que va realitzar recentment amb el locutor Xavi Martínez, a Ràdio 4, La 1 i RTVE Play.

Per la seva part, l'editora i presentadora de 'L'Informatiu', Aina Galduf, s'ha referit a l'especial d'investidura que faran al Parlament de Catalunya el pròxim 11 de juny. Ha destacat la feina que fa el programa 'Repor' i el 'Cafè d'idees' de Gemma Nierga. I per a ella, el que més li agrada de RTVE Play és que es poden recuperar les entrevistes i seccions dels programes.

Al segon col·loqui de la tarda han participat la presentadora dels programes 'Culturas 2' i Punts de vista', Tània Sarrias, i la presentadora de 'L'Altaveu', Danae Boronat.

Danae Boronat ha afirmat que l'apassiona i emociona la televisió en directe. I ha afegit que el consum de televisió ha canviat i ho veu de manera positiva. Ha assegurat que ara es pot tornar a veure el contingut en qualsevol moment, ara es facilita molt la comunicació i es pot arribar a tot el món. De RTVE Play ha recomanat el programa 'De carrer', perquè li agrada descobrir carrers que no coneix i li fa il·lusió veure carrers o llocs de la seva Tarragona natal.

Tània Sarrias ha recordat alguna anècdota dels seus directes en televisió, i ha definit l'essència dels programes 'Punts de vista' i 'Culturas 2': “Cultura feta amb el cor, entesa com a entreteniment”. De RTVE Play ha recomanat les sèries de ficció i la pel·lícula que recentment ha vist del director Isaki Lacuesta, 'Un año, una noche'.

Els xats de Casa RTVE Play es poden seguir en streaming a RTVE Play Catalunya i demà dissabte a les 12h, tindrà lloc la xerrada entre Jordi Hurtado, Elisenda Roca i Gemma Nierga.

RTVE

anterior siguiente