Enlaces accesibilidad

El debat definitiu de les eleccions europees i la constitució del Parlament, a RTVE

  • A tres dies de les eleccions europees, '9J, el debat decisiu', amb els candidats de PSOE, PP, Ciutadans, Vox, Sumar, Ara Repúbliques, Junts+, Podem i Coalició per una Europa Solidària, moderats per Xabier Fortes
  • Dijous 6 de juny a les 22:00, en directe a La 1, Canal 24 hores, RNE i RTVE Play, i en versió original a RTVE Play Catalunya
  • Dilluns 10, les dues edicions de 'L'Informatiu', amb Aina Galduf, en directe, des del Parlament de Catalunya. A les 14:00 i les 15:50h, a La 1 i el Canal 24 horas

Per
Xabier Fortes
Xabier Fortes RTVE

RTVE aposta per la informació amb les dues cites que marquen l'agenda aquests dies. Dijous al vespre, tres dies abans de eleccions europees, seguiu '9J, el debat decisiu' amb les nou formacions amb representació al Parlament europeu, des de l'Estudi 5 de Prado del Rey i moderat per Xabier Fortes. I dilluns, tota la informació de la constitució del Parlament, a 'L'Informatiu' de RTVE Catalunya.

'9J: el debat decisiu'

Al debat de dijous hi assistiran els caps de llista de PSOE (Teresa Ribera), PP (Dolors Montserrat), Ciutadans (Jordi Cañas), Vox (Jorge Buxadé), Sumar (Estrella Galán), Ara Repúbliques (Diana Riba), Podem (Irene Montero), i Coalició per una Europa Solidària (Oihane Agirregoitia). Per part de Junts+ hi haurà Aleix Sarri.

Amb una durada aproximada de 120 minuts, el debat s'estructurarà en quatre blocs temàtics, que van des del model d'Europa a la política exterior, passant per qüestions com la migració o l'economia.

Cada bloc tindrà una durada de 27 minuts i cadascun dels candidats disposaran de tres minuts per exposar els seus plantejaments i confrontar idees. Hi haurà un descans de 3 minuts. Al final, cada candidat disposarà d'un 'minut d'or' per tancar la seva intervenció.

Després del debat, el Canal 24 hores emetrà un programa d'anàlisi amb el periodista Lluís Guilera.

La constitució del Parlament, a 'L'Informatiu' i a Ràdio 4

El dilluns 10 de juny, i amb motiu de la constitució del Parlament de Catalunya, 'L'Informatiu', amb Aina Galduf al capdavant, emetrà les seves dues emissions des de la seu del Parlament, al Parc de la Ciutadella de Barcelona. I 'Ràdio 4' també farà un seguiment especial amb tots els detalls de la investidura.

Aina Galduf

Aina Galduf

Els 135 diputats i diputades elegits a les eleccions catalanes del 14 de maig assistiran dilluns a les 16h, al ple inaugural de la XV legislatura, en el qual s'hauran de votar els representants de la Mesa del Parlament. En connexió amb els periodistes Iliana Viera i Lluís Falgàs, 'L'Informatiu' explicarà la darrera hora de les negociacions que han de decidir la presidència, les dues vicepresidències i les quatre secretaries de la cambra catalana.

Els Serveis Informatius de RTVE Catalunya, també donaran cobertura als programes 'Cafè d'idees' i 'El vespre', així com a 'Ràdio 4' 'La Hora de la 1', el Telediario i els informatius del Canal 24 horas.

RTVE

anterior siguiente