Enlaces accesibilidad

RTVE Audio estrena el nou pòdcast 'Codi 6'

  • El programa editat en castellà i català reconstrueix vuit misteriosos casos de persones desaparegudes
  • Ja disponibles els dos primers capítols a RTVE Audio

Per
Els directors de 'Codi 6', Marta Català i Oriol Nolis
Marta Català i Oriol Nolis presenten 'Codi 6: cada desaparició amaga una història'

 ‘Codi 6, cada desaparició amaga una història’ és el pòdcast de RTVE Audio dedicat a les desaparacions. 

RTVE Audio estrena avui dimarts 4 de juny 'Codi 6, cada desaparició amaga una història', un pòdcast que explica vuit casos reals de persones desaparegudes. Dirigit i presentat per Oriol Nolis i Marta Català, cada episodi reconstrueix una història a partir d'entrevistes amb testimonis implicats en el cas. Una investigació periodística que també compta amb el testimoni de familiars de les persones desaparegudes, així com amb els investigadors, jutges i forenses dels casos.

'Codi 6' dona a conèixer històries que fins ara no han vist la llum i recuperar altres ja conegudes incorporant noves veus i testimonis. Emmarcat en el gènere del true crime, el programa es fa ressò de diferents tipus de desaparicions, de manera que tots els capítols aporten algun element nou. La meitat dels casos que s'expliquen encara no estan resolts, per la qual cosa el programa vol contribuir també a resoldre'ls i a donar veu a una realitat sovint silenciada. 

'Codi 6' a RTVE Audio: Estrena, 4 de juny

'Codi 6' està dirigit i presentat pels periodistes Oriol Nolis i Marta Català, i es podrà escoltar en dues versions, castellà i català. Els dos primers capítols es podran escoltar aquest dimarts, 4 de juny, a la plataforma de RTVE Audio i a Spotify. A partir de l'11 de juny, un nou episodi estarà disponible cada dimarts a RTVE Audio i les principals aplicacions d'àudio.

Carol Espona, periodista de TVE especialitzada en successos i subdirectora del programa, ha dut a terme part de les investigacions, mentre que el disseny sonor del pòdcast ha anat a càrrec de José Gil. La banda sonora original l'ha compost César Suey, que ha elaborat músiques diferents per a cada episodi.

Primers capítols

La sèrie s'estrena amb el capítol 'Borja Lázaro i la tribu dels wayú'. Es tracta d'una història que conté ingredients de pel·lícula: una tribu indígena amb ritus ancestrals, aficionats al kitesurf i una estranya desaparició. El cas, que segueix obert, discorre per diferents llocs, des de Vitòria fins a un lloc remot de Colòmbia on és difícil saber si tothom està dient la veritat.

El segon episodi, 'La triste Navidad de Yana Rose', explica la història d'una ciutadana nord-americana d'origen rus de pas per Espanya. Amb el seu marit van viatjar per Europa fins a arribar a Cadis, on la van veure per última vegada. En el relat de la seva desaparició hi ha un cotxe de lloguer amb múltiples prestacions que va ser clau per resoldre el cas.

RTVE

anterior siguiente