Enlaces accesibilidad
Disc Català de l'Any

'Èpic Solete' de The Tyets, Disc Català de l'Any de Ràdio 4

  • Els oients de Ràdio 4 han premiat el segon treball de The Tyets, un disc que els ha posicionat com una referència dins del panorama musical català
  • El premi es lliurarà el 5 de juliol en una festa a l'Antiga Fàbrica Damm, que es podrà seguir en directe per Ràdio 4
  • Les invitacions es podran aconseguir a través de l'antena i el web de Ràdio 4

Per
Àlbum 'Èpic Solete' de The Tyets
'Èpic Solete', Disc Català de l'Any The Tyets

Els oients de Ràdio 4 i un jurat professional han decidit atorgar el Premi Disc Català de l'Any de Ràdio 4 2023 al disc 'Èpic Solete'. El segon àlbum del duet de Mataró The Tyets, format per l'Oriol de Ramón i el Xavier Coca.

'Èpic Solete' és una celebració del pop català amb un toc de frescor i originalitat. Amb onze cançons que barregen el pop convencional amb elements de la cultura tradicional catalana, com la sardana en el seu hit 'Coti x Coti', l'àlbum destaca per la seva capacitat de fusionar gèneres de manera lliure i desenfadada. Col·laboracions amb artistes com Julieta i Figa Flawas aporten una varietat que enriqueix el projecte, mentre que les lletres tracten temes d'amor i vivències quotidianes amb un estil directe i sense embuts. 'Èpic Solete' s'ha posicionat com una referència dins del panorama musical català, mostrant la versatilitat i l'evolució de la banda.

The Tyets rebrà el premi el pròxim 5 de juliol a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, en el decurs d’una festa que comptarà amb les actuacions del propi grup The Tyets, guanyador del premi, i el grup convidat Dani6ix & IZZKID. Les invitacions gratuïtes per assistir a la festa de lliurament del premi ja es poden demanar a la web de Ràdio 4.

El jurat especialitzat ha estat conformat per cinc experts musicals de RTVE: Joan Arenyes, Xavier Collado, Laura González, Irene Desumbila i Jero Rodríguez. I per cinc professionals de reconeguda trajectòria musical: Helena Moren d'Enderrock, Uri Mora de Los 40 principales, Xavi Dalmau del Grup Flaix, Joan Bernà de Visiona.cat i Núria Martorell d'EnCantados.

Els altres finalistes han estat: 'Corsé' de Clara Peya, 'Recent t'arriba la invitació per..'.de Figa Flawas, '5AM' de Julieta, 'Gràcies per venir' de La Ludwig Band, el mixtape 'Tas Loko' de Mushkaa,'La boca aigua' de Renaldo & Clara, 'Supernova' de Sexenni, 'Toda la vida, un día' de Sílvia Pérez Cruz i 'Homas' de Stay Homas.

Un premi històric

El premi 'Disc Català de l'Any' de Ràdio 4 és el guardó més antic de tots els que s'atorguen en l'àmbit de la música cantada en català. Va néixer l'any 1979 de la mà de Joan Ramon Mainat al seu programa 'Cançons al vent' i en el seu palmarès hi figuren noms com Lluís Llach, Joan Manel Serrat, Quimi Portet, Sau, Gossos, Ja T'ho Diré, Antònia Font, Lax 'n' Busto, Els Amics de Les Arts i Miki Núñez.

L'última edició la va guanyar l'àlbum 'Segona florada' de l'Orchestra Fireluche amb Pau Riba