Enlaces accesibilidad

Ciència, cultura i entreteniment, aquest cap de setmana, a RTVE Catalunya

  • Punts de vista acomiada la temporada amb Dani de la Orden i la música de Maruja Limón
  • 'Women on Mars' narra dissabte l'aventura de la tripulació de dones Hypatia I, que va simular durant 15 dies la vida a Mart
  • A 'Noms propis', Anna Cler entrevista l'actor David Fernández, que diumenge, amb Nerea Sanfe, recorren Catalunya a 'De carrer'
  • Dissabte 22 de juny i diumenge 23, a La 2 de RTVE Catalunya i a RTVE Play Catalunya

Per
L'equip de científiques del documental 'Women on Mars'
L'equip de científiques del documental 'Women on Mars'

RTVE Catalunya proposa per a aquest cap de setmana una programació cultural, divulgativa i d'entreteniment per a tots els membres de la família. Dissabte, l'actualitat cultural amb 'Punts de vista', l'entrevista més personal de l'actor David Fernández a 'Noms propis' i, al vespre, l'estrena del documental 'Women on Mars', seguida de la pel·lícula 'Tendre i poc fet' a 'El cinema de La 2'. El diumenge és el torn de 'De carrer' i 'Va de verd'.I l'Arxiu de RTVE recuperarem una revetlla per oblidar!

Dissabte: cultura i divulgació

'Punts de vista', el programa cultural presentat per Tània Sàrrias, posa aquesta setmana el punt final a la temporada amb el director de cinema i guionista Dani de la Orden i l'actor José Pérez-Ocaña, el fotògraf Francesc Fàbregas, el grup musical Maruja Limón i la banda de jazz Namina Roots. També inclou les seccions de 'Punts perduts', de cinema i de 'Curts de Vista'.

 Dissabte a les 14:05h a La 2.

Anna Cler entrevista a 'Noms propis' l'actor David Fernández. La passió pel cinema el va portar a formar-se com a actor i fer teatre amateur fins que la comèdia li va obrir les portes de La Cubana. Parlarà dels seus personatges, d'Eurovisió, de la fama i del seu programa a RTVE, 'De carrer'.

Dissabte a les 15:05h a La 2.

RTVE Catalunya estrena el documental 'Women on Mars', una pel·lícula documental que narra l'aventura de la tripulació Hypatia I, un equip femení que realitza una simulació de vida marciana en una base anàloga al desert de Utah, els Estats Units. L'expedició és també l'excusa perfecta per abordar grans temes com l'exploració de l'Univers i el paper de la dona en la carrera espacial.

 Dissabte a les 20:25h a La 2.

'El cinema de La 2' aquesta setmana emet el film 'Tendre i poc fet', dirigit per Christopher Thompson. Narra la història de la Charly, redactora en cap d'una revista de moda que, en morir el seu pare, n'hereda la carnisseria familiar. La Charly vol vendre el negoci aviat i en Martial, l'antic sotsdirector del negoci, el vol recuperar. La Charly i en Martial hauran d'aprendre a conviure.

 

Dissabte a les 22h a La 2.

Els diumenges: plantes i carrers arreu de Catalunya

En el nou capítol de 'Va de verd', presentat per María Gómez, analitzen l'estructura i els sentits de les plantes per entendre com han sobreviscut tants anys al nostre planeta. Les plantes constitueixen el 85% de la biomassa del planeta i perduren des de fa milers d’anys. Són una part essencial de la nostra vida, i per això cal conèixer-ne el funcionament.

Diumenge a les 14:15h a La 2.

'De Carrer', en David Fernández i la Nerea Sanfe exploren els secrets i tradicions de carrers emblemàtics. Des de l’artesania a la plaça del Palau Episcopal de Solsona, a una de les botigues més antigues del món al carrer de la Merceria de Tarragona, el carrer de Sant Pere de Terrassa i la Cort Reial de Girona.

Diumenge a les 14:45h a La 2.

Arxiu de RTVE Catalunya 

Fa 45 anys, dos atracadors van retenir durant gairebé 23 hores un grup d'ostatges dins l'oficina d'un banc del centre de Barcelona: TVE Catalunya ho va explicar en directe. Ningú no va prendre mal, però van ser moltes hores d'angoixa pels clients i treballadors i pels seus familiars, com ens mostra l'arxiu històric de RTVE. Una revetlla per oblidar!

RTVE

anterior siguiente