Enlaces accesibilidad
Noms propis

L'empresària Meritxell Bautista, a l'últim programa de la temporada de 'Noms propis'

  • No va ser fins a la seva primera feina on va descobrir que les vendes eren la seva veritable vocació i que era molt bona
  • Dissabte, 29 de juny, a les 15:05h a La 2  i a RTVE Play Catalunya

Per
Primer pla de Meritxell Bautista a un balcó
L'empresària Meritxell Bautista Josep Echaburu

'Noms propis' és el programa d'entrevistes en profunditat de RTVE Catalunya. Dirigit i presentat per Anna Cler, s'emet els dissabtes a La 2.

Dissabte a 'Noms propis', Anna Cler acomiada la temporada amb l'entrevista a l'empresària Meritxell Bautista. Una dona que ha treballat les seves habilitats comunicatives i de vendes per crear una àmplia carrera d’emprenedoria. Fundadora de Fibracat, parlarà de feminisme, de com va trobar la seva vocació i del punt d'inflexió quan va fer 30 anys.

L'empresària Meritxell Bautista se sent orgullosa de ser Montcada i Reixach, però ha donat força voltes pel món i ara viu a Manresa on té seu la seva empresa i la del seu marit, Manix Capital. Tot i que va estudiar dret i turisme, no va ser fins a la seva primera feina on va descobrir que les vendes eren la seva veritable vocació i que era molt bona fent el que feia.

Meritxell Bautista a una sala de reunions recolzada en una taula amb quatre cadires

L'empresària Meritxell Bautista a la seu de la seva empresa Manix Capital Josep Echaburu

Es descriu com una feminista plus, "un punt més perquè toca reivindicar, toca parlar i toca ser activa en la lluita feminista". Reconeix a l'Anna Cler que a casa seva el gran feminista era el seu pare, perquè en aquella època va permetre que la seva dona escollís on volia treballar. Sobre el paper de la dona remarca que se'ls hi demana un nivell d'exigència superior que als homes, però "és inevitable i necessari que les dones estiguem als llocs de responsabilitat".

Als 30 anys se separa i és un punt d'inflexió en la seva vida: "Em converteixo en la dona de la meva vida, vaig recuperar el meu amor propi".

Amb el seu marit va fundar Fibracat, un dels primers operadors catalans de telecomunicacions: "Vam crear el tàndem perfecte, la combinació de talent tecnològic i de talent empresarial". L'emprenedora explica a 'Noms propis' que la clau de l'èxit de Fibracat va ser crear una empresa amb ànima. 

RTVE

anterior siguiente